9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePurmerendWoondeal voor onze regio “realisatie van ruim 170.000 woningen”

Woondeal voor onze regio “realisatie van ruim 170.000 woningen”

Regionaal – Het Rijk heeft de regie genomen om het tekort aan woningen in Purmerend en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) terug te dringen. Een nieuwe Woondeal tussen het Rijk, de provincies en gemeenten in de MRA is gericht op de realisatie van ruim 170.000 woningen in de periode 2022 tot en met 2030, waarvan twee derde betaalbaar.

Purmerend heeft de inspanningsverplichting om 4.800 woningen te realiseren, waarvan 30% sociale huur en 36% middensegment huur en betaalbare koop. De Woondeal MRA biedt verschillende voordelen voor Purmerend en de regio. De afspraken sluiten goed aan bij de gemeentelijke ambities en doelstellingen, zoals het terugdringen van het woningtekort en het realiseren van meer betaalbare woningen.

De afspraken leveren naar verwachting een positieve bijdrage aan het vergroten van het aandeel betaalbare woningen in de regio en verminderen daarmee de druk op de sociale huurvoorraad. Bovendien staat de regio rechtstreeks in contact met het Rijk over de voortgang van de woningbouw en de inzet van het Rijk op de benodigde randvoorwaarden.

De Woondeal is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking en wordt gedurende de looptijd gecontinueerd. Na de ondertekening blijft het nodig om goed samen te blijven werken met het Rijk om de realisatie van de afspraken te waarborgen. Financiële steun van het Rijk is daarbij van belang om de bouw niet stil te laten vallen en het aantal betaalbare woningen te laten toenemen.

Op 15 maart 2023 zal de ondertekening van de Woondeal MRA plaatsvinden in Purmerend, tegelijkertijd met de ondertekening van twee woondeals in Noord-Holland en Flevoland. De ondertekening markeert een belangrijke stap in de aanpak van het woningtekort in Purmerend en de regio.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.