16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Bus met supporters Fortuna Sittard aan de kant gezet door grote politiemacht...

Bus met supporters Fortuna Sittard aan de kant gezet door grote politiemacht “twee gewonden in de bus”

Purmerend – Vrijdagavond rond kwart over elf heeft de politie een supportersbus van Fortuna Sittard aan de kant gezet in Purmerend. Ze kwamen net uit Volendam en wilde na de uitwedstrijd terug naar Sittard. 

De supportersgroep van Fortuna Sittard weigerde de bussen in te gaan en zochten de confrontatie op met de FC Volendam supporters. Nadat agenten op linie hebben gestaan om escalatie te voorkomen, keerde het geweld zich tegen de politie. Met medewerking van stewards zijn de supporters uiteindelijk de bus in begeleid en huiswaarts gegaan. Hiermee keerde de rust terug.

In de aan de kant gezette bus was een supporter van Fortuna aanwezig met een ernstige hoofdwond nadat in Volendam de bus met stenen was bekogeld en deze door het raam kwam. De chauffeur is doorgereden vanuit Volendam nadat stenen op de bus werden gegooid om zorg te dragen dat er niets ergers gebeurde.

De politie rukte met veel manschappen uit voor de veiligheid van de supporters en heeft de bus in Purmerend op bedrijventerrein Baanstee-Noord aan de kant gezet. In de bus waren twee gewonden. Uiteindelijk zijn de supporters van Fortuna Sittard vanuit Purmerend met een andere bus weggegaan.

Een 35-jarige man uit Geleen is aangehouden. Tijdens dit voorval hing de politiehelikopter in de lucht om de situatie van boven in de gaten te houden.

Volendam won de wedstrijd thuis met 2-1.

Foto’s: Inter Visual StudioSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.