13.7 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendProfessionele hennepkwekerij aangetroffen in Purmerendse woning: pand voor 6 maanden gesloten

Professionele hennepkwekerij aangetroffen in Purmerendse woning: pand voor 6 maanden gesloten

Purmerend – Op basis van een melding bij Meld Misdaad Anoniem (M.) heeft de politie in Purmerend op 26 januari 2023 een professionele hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Speenkruid. De kwekerij bevond zich op de eerste verdieping en de zolder van het huis en was zeer professioneel aangelegd.

Er werden 166 hennepplanten op de eerste verdieping aangetroffen en op de zolder bevond zich een kweektent met 47 hennepplanten. De politie vond ook 2750 gram gedroogde henneptoppen en 400 gram hennepgruis. Er was bovendien sprake van diefstal van stroom, wat een gevaar opleverde voor de omgeving.

Als gevolg hiervan heeft burgemeester Ellen van Selm besloten om de woning voor 6 maanden te sluiten op grond van de Opiumwet. Het besluit betekent dat de huidige gebruikers en anderen de woning gedurende deze periode niet mogen betreden. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”. Het doel van de sluiting is om te voorkomen dat de woning bekend staat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Gevaren hennepkwekerij

Het is niet de eerste keer in Purmerend dat een hennepkwekerij wordt aangetroffen in een woning. Burgemeester Ellen van Selm: ‘Ik zie vaker dat er hennep in een woning wordt gekweekt. Dit baart mij zorgen. Zoals ik al eerder heb benoemd kan een hennepkwekerij voor groot gevaar zorgen, zoals brandgevaar door oververhitting of kortsluiting. Daarnaast is er ook een risico op een ripdeal, waarbij een kwekerij wordt beroofd en dit zorgt voor een onveilige leefomgeving. Om deze gevaren aan te pakken, is het belangrijk om signalen van een hennepkwekerij bij de gemeente of politie te melden.’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
14.5 °
12.8 °
74 %
2.7kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.