14.2 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeTuinTipsTips voor het inrichten van een rechthoekige tuin: van zones tot waterpartijen

Tips voor het inrichten van een rechthoekige tuin: van zones tot waterpartijen

Een rechthoekige tuin inrichten kan lastig lijken, maar met de juiste tips en inspiratie wordt het een stuk gemakkelijker. Hier zijn enkele suggesties om jouw rechthoekige tuin om te toveren tot een prachtig groen paradijs.

Veel mensen denken in rechte lijnen, maar het toevoegen van een diagonale lijn kan een grote impact hebben. Deze lijn is immers de langste in de tuin en geeft je het meeste uitzicht. Ook kan perspectief helpen om de tuin langer te laten lijken, bijvoorbeeld door een smaller pad aan te leggen.

In plaats van één groot grasoppervlak met een terras kun je ook zones creëren in de tuin. Dit doe je door verschillende planten en bomen van verschillende grootte te plaatsen en paden in bochten te leggen. Zo ontstaan er verrassende plekjes in de tuin en lijkt het geheel veel spannender.

Een houten schutting met horizontale planken benadrukt de lengte van de tuin, terwijl een haag de breedte kan benadrukken. Ook kun je de hoogte in gaan met planten en bloemen, bijvoorbeeld door een groenwand te maken.

Als je denkt aan het inrichten van een terras, overweeg dan een vierkant of rond terras. Dit benadrukt de rechthoekige vorm van de tuin niet en zorgt voor meer spanning.

Water is een toevoeging aan elke tuin. Een rechthoekige vijver kan zowel modern als organisch zijn en voegt een extra dimensie toe. Verlichting kan ook een grote impact hebben, bijvoorbeeld door het plaatsen van verlichting in planten borders.

Tenslotte is het belangrijk om te bedenken welke stijl tuin je wilt creëren voordat je begint met het kopen van nieuwe planten. Zo kun je kiezen voor bepaalde kleuren en soorten die bij jouw idee van een perfecte tuin passen.

Met deze tips kun je gemakkelijk een rechthoekige tuin inrichten die niet alleen mooi, maar ook functioneel is. Creëer zones, voeg water toe en speel met verlichting voor een extra dimensie. En vergeet niet om te genieten van het proces van het maken van jouw ideale tuin!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,923FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15 °
13.3 °
79 %
0.9kmh
86 %
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
19 °
vr
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.