15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeTuinTipsWat zaai je in jouw moestuin in de maand juli?

Wat zaai je in jouw moestuin in de maand juli?

De zomer is in volle gang en de moestuin biedt een overvloed aan mogelijkheden voor enthousiaste tuiniers. In de maand juli is het weer in Nederland meestal warm en zonnig, wat perfect is voor het zaaien van verschillende gewassen. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, hier zijn enkele gewassen die je in juli in de Nederlandse moestuin kunt zaaien.

1. Wortelen

Wortelen gedijen goed in de zomermaanden. Zaai ze in goed losgemaakte grond op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft tijdens het kiemproces. Dun de zaailingen uit zodra ze ongeveer 2-3 cm hoog zijn, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien.

2. Bieten

Bieten zijn nog een gewas dat je kunt zaaien in juli. Ze verdragen de zomerse hitte goed en hebben een diepe, vruchtbare grond nodig. Zaai de zaden direct in de tuin op ongeveer 2-4 cm diepte. Houd de grond vochtig tijdens de kieming en dun de zaailingen uit tot ongeveer 10-15 cm uit elkaar.

3. Sla

Sla is een veelzijdig gewas dat goed gedijt in de zomer. Er zijn verschillende soorten sla om uit te kiezen, zoals kropsla, pluksla en eikenbladsla. Zaai de zaden direct in de tuin op een goed doorlatende grond. Houd de grond vochtig en bescherm jonge zaailingen tegen felle zon met behulp van schaduwdoeken.

4. Radijsjes

Radijsjes zijn snelgroeiende en verfrissende groenten die perfect zijn voor de zomermaanden. Zaai ze direct in de tuin op een zonnige plek met goed losgemaakte grond. Dun de zaailingen uit tot ongeveer 2-5 cm uit elkaar, afhankelijk van de gewenste grootte van de radijsjes.

5. Komkommers

Komkommers hebben warmte nodig om goed te groeien, dus juli is een uitstekende tijd om ze te zaaien. Zaai de zaden binnen voor en verplant de zaailingen naar een kas of beschutte buitenlocatie. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de planten voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden.

6. Bonen

Zowel sperziebonen als pronkbonen kunnen in juli worden gezaaid. Deze gewassen gedijen goed bij warm weer en groeien snel. Zaai de bonen direct in de tuin op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Geef ze voldoende steun, zoals een hekwerk of stokken om langs omhoog te klimmen.

7. Kruiden

Juli is een perfecte tijd om verschillende kruiden in je moestuin te zaaien. Kruiden zoals basilicum, dille, koriander en peterselie kunnen nu worden gezaaid. Kies een zonnige plek en zaai de zaden volgens de aanwijzingen op de verpakking.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.