7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePolitiekGemeentebelangen Purmerend hekelt taalfouten in stukken gemeenteraad

Gemeentebelangen Purmerend hekelt taalfouten in stukken gemeenteraad

Purmerend – Politieke partij Gemeentebelangen Purmerend (GBP) hekelt de taalfouten in de raadsstukken van de gemeente Purmerend. Tijdens de commissievergadering van 23 maart bracht Gemeentebelangen Purmerend dit onderwerp naar voren. Zo staan er veel taalfouten in het stuk ‘ontwerp Kwaliteitsplan van het Waterlandkwartier’, aldus de partij.

De wethouder gaf hierop aan om minstens tien taalfouten in de stukken te ontdekken en deze vervolgens ter beschikking te stellen. Gemeentebelangen Purmerend kwam tot 47 taalfouten in het desbetreffende stuk.

Raadslid Jordi Albers geeft in een reactie aan dat hij in het kader van de leesbaarheid en de uitstraling van de gemeente naar buiten toe het nodig vond om dit onderwerp aan het licht te brengen. “Iedereen maakt wel eens fouten, wij ook, maar nu werd het wel een beetje teveel van het goede.”

In de brief aan de wethouder staan diverse voorbeelden opgesomd. “De ruimte is voor namelijk groen te minste 60%” en “Creëer verschillende routes door de wijk en verbind deze met de omgeving en programma in openbare ruimte en markeer deze routes.”

Voorbeelden zijn: “Balans tussen lommerrijke plekken en zonnig plekken zodat er jaarrond fijne verblijfsplekken.” en “Grote natuurspeelplek voor kinderen van 4 – 12 jaar langs de Whileminalaan, dubbel functie met waterberging.”

Als laatste nog twee voorbeelden: “Afval word gescheiden ingezameld en energie wordt duurzaam opgewekt en spaarzaam gebruikt.” en “Daarnaast worden trappen en vlonders gemaakt die toegang geven tot het water een aangename ontmoetingsplek worden voor de hele wijk.”

“Het lijkt ons vanzelfsprekend dat stukken netjes moeten worden afgeleverd. We hopen dan ook dat we hiermee een duidelijk signaal hebben afgegeven. Daarnaast bestaan er tegenwoordig goede programma’s om taalfouten automatisch te laten corrigeren”, besluit het raadslid van GBP.

Lees de gehele brief met nog veel meer voorbeelden van GBP hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.