18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend voegt 2 miljoen toe aan potje duurzaamheidsleningen vanwege enorme vraag

Gemeente Purmerend voegt 2 miljoen toe aan potje duurzaamheidsleningen vanwege enorme vraag

Purmerend – Inwoners van de gemeente Purmerend hebben massaal de weg gevonden naar het Duurzaamheidsleningenfonds van de gemeente. Het fonds is zo populair dat de gemeente Purmerend heeft besloten om nog eens 2 miljoen euro in de pot te storten. Het geld is bedoeld om leningen te verstrekken aan inwoners die hun huizen willen verduurzamen.

In de eerste twee maanden van dit jaar werden al voor meer dan vier ton aan leningen aangevraagd, waardoor de gemeente Purmerend zich genoodzaakt zag om extra geld beschikbaar te stellen.

De verstrekking van duurzaamheidsleningen wordt geregeld via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Het voordeel van zo’n lening is dat de rente lager is dan bij een bank. De enorme vraag naar leningen kan worden verklaard door de coronacrisis, waardoor mensen meer tijd thuis doorbrachten en zich realiseerden dat hun huis beter geïsoleerd moest worden. Bovendien zijn isolatiemaatregelen goedkoper via de gemeente, die hogere vergoedingen biedt en ook collectieve inkoopacties organiseert.

Het geld is o.a. bestemd voor maatregelen als dakisolatie, groene daken, het installeren van een warmtepomp en vloerisolatie. Sinds 2019 hebben 358 inwoners van Purmerend gebruik gemaakt van het Duurzaamheidsleningenfonds. Het totale bedrag aan openstaande leningen bedraagt bijna 1,8 miljoen euro van het beschikbare budget van 2 miljoen euro. De gemeente hoopt dat het fonds zichzelf kan bedruipen, wat betekent dat de terugbetalingen voldoende moeten zijn voor alle nieuw te sluiten leningen.

Als huiseigenaar kunt u een duurzaamheidslening van minimaal 2500 euro en maximaal 25.000 euro aanvragen om energiebesparende maatregelen te betalen.

Meer informatie hieronder:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.