13.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalStakingen van de baan: akkoord streekvervoer, werkdruk omlaag, lonen omhoog

Stakingen van de baan: akkoord streekvervoer, werkdruk omlaag, lonen omhoog

Regionaal – In de nacht van 6 op 7 april hebben FNV en CNV met de werkgeversorganisaties een onderhandelaarsakkoord bereikt wat een einde kan maken aan het langlopende cao-conflict in het streekvervoer.

Als de leden instemmen met het akkoord, betekent dit dat de werkdruk structureel naar beneden gaat en de lonen in de komende 27 maanden met 15% stijgen. Daarnaast komt er ook een eenmalige uitkering van 1000 euro.

 “Het is een moeizaam proces geweest, maar uiteindelijk ligt er een resultaat en daar gaat het om. We gaan het nu voorleggen aan de leden. Alle acties worden intussen opgeschort”, meldt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

FNV-onderhandelaar Marijn van der Gaag: “Het is goed dat er na zo’n lange periode een resultaat ligt. Onze leden voeren alleen actie als het echt noodzakelijk is en dat was nu het geval. Ze kunnen trots zijn op wat er is bereikt. In een tijd dat alles duurder wordt, moesten de lonen flink omhoog om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Het is heel goed dat met dit akkoord die stap nu ook gemaakt wordt.”

Met dit akkoord komt er een einde aan maanden van actievoeren door de chauffeurs. In de komende weken wordt het volledige akkoord besproken met de vakbondsleden en wordt er door hen over gestemd. Onder de cao Streekvervoer werken zo’n 13.000 mensen. De vorige cao liep af op 31 december 2022.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.6 ° C
15.1 °
11.8 °
83 %
0.9kmh
13 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.