13.7 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendPolitie geeft nieuwe beelden vrij van reeks overvallen op Purmerendse ondernemer (videos)

Politie geeft nieuwe beelden vrij van reeks overvallen op Purmerendse ondernemer (videos)

De politie heeft in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een vijftigjarige ondernemer uit Purmerend, die in 2022 in een halfjaar tijd maar liefst drie keer slachtoffer is geworden van overvallen. Bij de overvallen werden dure horloges en een bril buitgemaakt. De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.

De eerste overval vond plaats op 21 april, waarbij de ondernemer beroofd werd van zijn Rolex en zijn Cartier-bril. Van de overval zelf zijn geen beelden, maar de politie heeft wel beelden van de verdachten die mogelijk betrokken zijn bij de zaak. Er is ook een derde persoon te zien die mogelijk betrokken is bij de zaak.

Tekst loopt door onder de video

Overval op 9 september

Op 9 september 2022 werd de Purmerendse ondernemer voor de tweede keer overvallen, dit keer in de buurt van zijn bedrijf aan de Antwerpenhaven. Bij deze overval werd opnieuw een Rolex gestolen. De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de overvallers en de vluchtauto, een zwarte Volkswagen Golf.

Tekst loopt door onder de video

Poging tot woningoverval op 20 oktober

Op 20 oktober van hetzelfde jaar werd de ondernemer het slachtoffer van een poging tot woningoverval bij zijn woning in Zuidoostbeemster. De vrouw van de ondernemer werd door de daders tegen de grond gegooid en geslagen in het gezicht. Twee bouwvakkers in de buurt kwamen op het geschreeuw van de vrouw af, waardoor de mannen vluchtten. Eén van hen heeft in de tuin van de slachtoffers zijn zwarte iPhone 11 verloren; mogelijk zegt dat iemand iets. De politie vermoedt dat de mannen een woningoverval wilden plegen.

Tekst loopt door onder de video

De politie heeft nog geen motief achter de overvallen gevonden en onderzoekt of de daders van de verschillende overvallen elkaar kennen of niet. Het slachtoffer zelf heeft geen problemen of ruzie met iemand. De politie maakt zich zorgen om het gezin van het slachtoffer en vraagt getuigen zich te melden als ze de verdachten of de gestolen spullen herkennen.

Het gezin is doodsbang dat de mannen terugkomen, aldus de politie. De politie roept getuigen op om zich te melden als ze de verdachten of de gestolen spullen herkennen.

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over een of meer van de personen of voertuigen op de camerabeelden?
  • Waar kunnen de Rolex-horloges en/of Cartier-bril nu zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
14.5 °
12.8 °
74 %
2.7kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.