23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendConsternatie in Weidevenne over onaangekondigd circus op parkeerterrein

Consternatie in Weidevenne over onaangekondigd circus op parkeerterrein

Purmerend – Bij buurtbewoners van het Abel Tasmanplein in Weidevenne is grote consternatie ontstaan vanwege de onaangekondigde komst van een circus. Buurtbewoners zijn ontstemd over de manier waarop de gemeente dit heeft gepland, zonder enige vorm van communicatie met de bewoners.

Het parkeerterrein is een belangrijke plek voor forensen, bezoekers aan de tandarts en fysiotherapie, medewerkers van de Prinsen Stichting en Zorgcirkel, die het nu niet kunnen gebruiken vanwege het circus. Bovendien zijn de twee elektrische oplaadplekken onbereikbaar geworden, schrijven de bewoners aan de gemeente.

De bewoners vragen zich af of de gemeente wel voldoende rekening houdt met de functie van het parkeerterrein. Er is namelijk al sprake van een grote parkeerdruk in de buurt, mede vanwege de wekelijkse markt. Daarnaast is het plein vorig jaar voor een deel opnieuw bestraat en voor de helft afgesloten geweest voor werkzaamheden ten behoeve van het winkelcentrum. Buurtbewoners vragen zich af of dit alles voortkomt uit de sluiting van het evenemententerrein in de Purmer-Noord.

De bewoners zijn verder ontevreden over het feit dat de gemeente geen contact met hen heeft opgenomen en zien de komst van het circus als een overval op de buurt. Bovendien vragen ze zich af of het Abel Tasmanplein nu verwordt tot een evenemententerrein, terwijl er al sprake is van een grote parkeerdruk.

Buurtbewoners hebben verschillende brieven gestuurd met hun opmerkingen naar de wijkmanager en andere instanties, maar tot op heden hebben ze geen reactie ontvangen. Ze vragen zich af welke wethouder zich bezighoudt met dit soort vergunningen en non-communicatie.

De buurtregisseur beloofde de omwonenden dat zij in het vervolg – vooraf- beter zouden worden geïnformeerd over diverse activiteiten. “Niets blijkt minder waar. We worden zelfs als onbelangrijke mensen weggezet.”, schrijft een omwonende aan de gemeenteraad. “Wij zijn niet door de gemeente teruggebeld nog gemaild i.v.m. komst circus! Heb het gevoel dat gemeente een overval tactiek heeft toegepast, om zo de bewoners te passeren.” 

De omwonenden willen dat de gemeente meer rekening houdt met de belangen van de burgers en hen tijdig informeert over dergelijke activiteiten. “Het is van belang dat de gemeente meer aandacht besteedt aan de functie van het parkeerterrein en dat het niet misbruikt wordt als evenementenplaats.”

De politieke partij PB21 neemt het op voor de omwonenden en vraagt aan het college van burgemeester en wethouders waarom omwonenden niet op de hoogte zijn gesteld van de komst van het circus en het gebruik van het parkeerterrein als evenemententerrein. De partij wil dat de omwonenden worden betrokken bij het overleg. Ook vraagt de partij naar de oplossingen voor de parkeerdruk.

De gemeente geeft aan dat het Abel Tasmanplein geen vast evenemententerrein wordt en dat het circus daar is uitgeweken omdat het terrein aan de Purmerenderweg nog niet beschikbaar is.

Lees hier de brief naar de gemeente.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Het circus was een verrijking van onze wijk! Heb genoten, samen met de kleinkinderen

  2. Woon op abel tasmanplein heb totaal geen hinder gehad van circus .mijn visite heeft auto op winkelcentrum gezet geen probleem .wij hebben keurig een aankondiging in de bus gekregen van hun komst . Mopperaars wees blij dat er nog zoiets leuks als een circus !!!! Magic circus ga zo door !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.