11.2 C
Purmerend
woensdag 7 juni 2023
HomeWoonTipsHoe lap je jouw ramen streeploos schoon? Met deze tips is het...

Hoe lap je jouw ramen streeploos schoon? Met deze tips is het makkelijk!

Het schoonmaken van ramen lijkt misschien een simpele taak, maar het kan soms een frustrerende klus zijn als je merkt dat er na het wassen nog steeds strepen op de ruiten zitten. Het geheim van streeploos schone ramen is het gebruik van de juiste techniek en materialen. Hieronder vind je een aantal tips om jouw ramen streeploos schoon te maken.

  1. Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze strepen kunnen achterlaten. In plaats daarvan kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken, zoals afwasmiddel of een speciaal glasreinigingsmiddel. Vermijd ook het gebruik van papieren handdoeken, omdat deze vezels kunnen achterlaten op de ramen. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoek of een oude krant.

  1. Maak eerst de raamkozijnen schoon

Voordat je begint met het wassen van de ramen zelf, is het belangrijk om eerst de raamkozijnen schoon te maken. Dit voorkomt dat er vuil en stof op de ramen terechtkomt tijdens het schoonmaken. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.

  1. Gebruik warm water

Warm water helpt om het vuil op de ramen op te lossen en maakt het gemakkelijker om de ramen schoon te maken. Zorg er wel voor dat het water niet te heet is, want anders kunnen de ramen barsten.

  1. Werk van boven naar beneden

Begin met het wassen van de bovenkant van het raam en werk zo naar beneden. Hierdoor voorkom je dat er water naar beneden druppelt en strepen achterlaat op de nog niet schoongemaakte delen van het raam.

  1. Gebruik een goede techniek

Maak cirkelvormige bewegingen met de doek of de wisser om het vuil op te lossen. Veeg daarna de ramen schoon met lange verticale bewegingen van boven naar beneden. Maak de wisser of doek regelmatig schoon om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en strepen achterlaat.

  1. Maak de ramen droog met een trekker

Gebruik een trekker om het overtollige water van de ramen te verwijderen. Begin bovenaan en werk naar beneden, en veeg de trekker na elke beweging schoon om strepen te voorkomen.

  1. Werk bij bewolkt weer

Probeer de ramen schoon te maken op een bewolkte dag, omdat de zon strepen kan veroorzaken op de nog natte ramen.

Het schoonmaken van ramen kan een eenvoudige en stressvrije klus zijn als je de juiste technieken en materialen gebruikt. Volg deze tips en je zult versteld staan van het resultaat: streeploos schone ramen die er als nieuw uitzien!


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,307FansLike
2,236VolgersVolg
1,593VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.2 ° C
12.2 °
10.5 °
89 %
0.9kmh
65 %
wo
19 °
do
20 °
vr
23 °
za
26 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.