19.3 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeGerechtenLoaded fries: de nieuwe trend in de frietwereld "voeg zalige toppings toe"

Loaded fries: de nieuwe trend in de frietwereld “voeg zalige toppings toe”

Friet of patat eten, we doen het allemaal wel eens. Maar heb je al gehoord van loaded fries? Dit is de nieuwste trend in de frietwereld en het betekent letterlijk bedolven friet/patat. Het idee is simpel: je neemt een portie verse, zelfgesneden friet en voegt daar allerlei zalige toppings aan toe zoals vlees, vis, kaas, of vegan opties. Niets is te gek.

Loaded fries zijn niet enkel te vinden bij de traditionele patatkraam, maar ook in restaurants worden ze steeds populairder. Vaak worden ze geserveerd in landenthema’s, zoals Thais, Mexicaans of Italiaans, maar ook op basis van ingrediënten zoals de ons allemaal bekende kapsalon, kipsalon, frietje zuurvlees of patat met pulled pork of chicken.

De basis van loaded fries is natuurlijk de patat zelf. Het gerecht valt of staat dan ook met de kwaliteit van de friet. Het lekkerste is om zelf lekkere licht kruimige aardappelen te kopen en deze zelf tot verse patat te snijden en te bakken in frituurvet. Maar ook friet uit de oven is een optie voor wie liever gezonder wil eten.

Voor de toppings van loaded fries kun je echt alle kanten op, maar het is belangrijk om in een bepaalde stijl te blijven en niet te veel soorten toppings te gebruiken. Kies maximaal 3 à 4 verschillende toppings die elkaar in smaak en structuur goed aanvullen. Vaak is er een basis, zoals bijvoorbeeld kaassaus, die wordt aangevuld met zachte gekarameliseerde uitjes voor het contrast en een beetje salade voor de frisheid.

Het maken van loaded fries vergt wat werk, maar het is echt de moeite waard. Het is een heerlijk gerecht dat je eindeloos kunt variëren. Waar wacht je nog op? Probeer het zelf en breng je patatje naar een ander level!

Er zijn ontelbare mogelijkheden voor lekkere loaded fries toppings, hieronder enkele suggesties:

  1. Klassiek: kaassaus, gebakken spekjes, zure room, lente-uitjes
  2. Mexicaans: guacamole, pico de gallo, jalapenos, koriander
  3. BBQ: pulled pork, barbecuesaus, geraspte cheddar kaas, gebakken uitjes
  4. Grieks: tzatziki, feta kaas, olijven, tomaat, rode ui
  5. Italiaans: tomatensaus, mozzarella kaas, gehaktballen, basilicum
  6. Aziatisch: teriyaki kip, gebakken champignons, lente-uitjes, sesamzaadjes
  7. Vegan: zoete aardappelfrietjes, vegan kaassaus, gegrilde paprika, rode ui

Houd er rekening mee dat je toppings kiest die elkaar in smaak en structuur aanvullen en dat je niet te veel toppings gebruikt, zodat je de verschillende smaken nog goed kunt proeven. Geniet ervan!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
21.7 °
17 °
70 %
0.9kmh
58 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.