19.9 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendNog een jong overleden op ooievaarsnest Dijklander "laatste jong lijkt het te...

Nog een jong overleden op ooievaarsnest Dijklander “laatste jong lijkt het te gaan redden”

Purmerend – Dit is het tweede jong op het ooievaarsnest bij het Dijklander Ziekenhuis die het niet gered heeft. Zoals we eerder berichten was er verleden sprake van een groot en klein jong. Het kleinere jong maakte verleden week al een zwakke indruk en is ergens begin van deze week uit het nest gegooid. Het kleine jong kon niet op tegen het grote jong.

Het is niet geheel vreemd dat het grote jong de concurrentie aangaat met het kleinere jong en dat deze daardoor overlijdt. Het voedsel bestaat de eerste 2 – 3 weken meestal uit regenwormen en soms insecten en wordt in het nest gebraakt, waarna de jongen dit zelf moeten pakken en inslikken. Mogelijk kreeg het kleine jong niet de kans van het grote jong om zijn deel van het voedsel te pakken.

Het laatste overgebleven jong scharrelt in het nest en begint al wat slaande bewegingen te maken met de vleugeltjes. Het overgebleven jong ziet er goed uit en volgens onze vogeldeskundige is er een grote kans dat deze het wel gaat redden. “Hij ziet er goed uit en is energiek. Het lijkt er dus op dat deze het gaat redden als het aanbod van voedsel maar goed is en daar ziet het er wel naar uit. De beide ouders hoeven nu nog maar voor een jong te zorgen.”

Bekijk hieronder hoe de ooievaar het kleine jong uit het nest gooit.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
19.9 ° C
21.1 °
18.9 °
63 %
4.9kmh
15 %
zo
20 °
ma
23 °
di
19 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.