14.5 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendEen jong overleden op ooievaarsnest Dijklander Purmerend

Een jong overleden op ooievaarsnest Dijklander Purmerend

Purmerend – Droevig nieuws. Eén jong op het ooievaarsnest bij het Dijklander Ziekenhuis heeft het niet gehaald. Dit maakt dat het aantal jongen terug is op twee. Rond 23 mei deelde Regio Purmerend mede dat er twee jongen waren geboren. Op 28 mei berichten we dat er drie jongen op het nest waren.

Als we nu kijken zien we nog maar twee jongen op het nest. Een wat kleiner jong maakt een zwakke indruk dus het is de vraag of deze het ook gaat overleven. Voor het grote jong lijken de vooruitzichten goed. Dit jong ziet er goed en energiek uit.

Het is niet geheel vreemd dat het grote jong de concurrentie aangaat met het kleinere jong en dat deze daardoor overlijdt. Het voedsel bestaat de eerste 2 – 3 weken meestal uit regenwormen en soms insecten en wordt in het nest gebraakt, waarna de jongen dit zelf moeten pakken en inslikken.

Uiteraard krijgt het sterkste jong het meeste voedsel te pakken en de kleinste kan hierdoor van voedselgebrek verzwakken en sterven. Of er hier sprake van is kunnen we niet zien. Wat we wel zien is dat het kleine jong een zwakke indruk maakt.

Update:

Fotografie: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.5 ° C
15.1 °
13.9 °
82 %
0.5kmh
100 %
vr
15 °
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.