16.4 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendOok Action Purmerend verwijdert zelfscankassa's

Ook Action Purmerend verwijdert zelfscankassa’s

Action heeft besloten om de zelfscankassa’s in een aantal filialen te verwijderen. Volgens medewerkers is dit besluit genomen vanwege een aanzienlijk aantal diefstallen. RTL Nieuws meldt echter dat Action zelf aangeeft dat diefstal “niet zozeer” de reden is voor deze verandering.

De zelfscankassa’s zijn weggehaald in de filialen van Den Haag, Amsterdam, Lelystad, Purmerend en Hoofddorp. Attente klanten hebben vernomen van medewerkers dat de diefstallen de hoofdoorzaak zijn van deze beslissing.

Een woordvoerder van Action bevestigt dat er inderdaad filialen zijn die stoppen met het gebruik van zelfscankassa’s, maar geeft geen exact aantal locaties prijs. Volgens de woordvoerder is Action voortdurend bezig met het verbeteren van de klantervaring. Aangezien zelfscannen voor Action relatief nieuw is, is er nog veel te leren, en door middel van testen wil Action ontdekken wat de beste aanpak is.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat zelfscankassa’s diefstal lijken te bevorderen in supermarkten. Desondanks beweert Action dat dit “niet zozeer” de reden is voor het verwijderen van de zelfscankassa’s.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Veel winkeliers erkennen dat er flinke stijgingen zijn in het aantal diefstallen als er een vorm van zelfscannen is geïntroduceerd. Onderzoek laat zelfs een verdubbeling zien ten opzichte van de traditionele checkout, al ontkennen veel Nederlandse retailers dat. Het is niet populair onder winkelmanagers om te spreken over diefstalcijfers. Grote verliezen worden gezien als slecht management, maar ook als aanname dat er slecht wordt beveiligd. De beveiligings-manieren die een ondernemer heeft (geregeld tassencontrole houden, camera’s plaatsen) kunnen privacytechnisch lastig zijn.
    De winkelier ziet vaak pas achteraf dat er iets is gestolen, omdat de winkelvoorraad dan niet meer klopt.
    Vroeger moest je altijd langs een reguliere kassa: de zelfscan is net even wat anoniemer.
    Het verlies wordt veelal verdisconteerd in de prijs (die wordt betaald door het ‘brave sukkeltje”): vroeger en nu, met en zonder zelfscan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
78 %
0.9kmh
97 %
wo
21 °
do
21 °
vr
22 °
za
18 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.