13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeMonnickendamOude grafsteen gevonden door spelende kinderen na uitbaggeren sloot (video)

Oude grafsteen gevonden door spelende kinderen na uitbaggeren sloot (video)

Een meer dan 70 jaar oude grafsteen is door kinderen gevonden in het Groene Hart in Monnickendam. De Archeologische Werkgroep Waterland heeft vandaag de steen opgehaald bij de gemeente voor nader onderzoek.

Op de steen staat de naam van de overledene met de datum waarop hij is geboren en die waarop hij is gestorven. Toch denkt Marco Feenstra van de Archeologische werkgroep dat de steen afkomstig is van iemand uit Amsterdam. “Op de naam en geboortedatum kun je zoeken in het bevolkingsregister en daaruit blijkt dat hij uit Amsterdam komt. Hopelijk kunnen we uit de archieven nog meer over deze Joseph Meijer achterhalen.” 

Marco heeft ook wel idee hoe de steen in Monnickendam terecht is gekomen. “Bij de bouw van die wijk in Monnickendam is allerlei gestort om te kunnen bouwen en daar is deze steen kennelijk terecht gekomen.” En dat soort stenen worden vaker gevonden, maar het is wel uniek dat deze grafsteen nog geheel intact is. “Hij ziet er heel gaaf uit.”

Productie: NH NieuwsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
13.8 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.3kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.