20.6 C
Purmerend
maandag 8 juli 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsMan op e-step wordt geflitst met 64 km/h en rijdt agent omver

Man op e-step wordt geflitst met 64 km/h en rijdt agent omver

Zuiderkempen – Een man die met een elektrische step een agent heeft aangereden in de Vlaamse regio Zuiderkempen, is geïdentificeerd na een succesvol opsporingsbericht op Facebook. Het incident vond plaats tijdens een flitscontrole, waarbij de bestuurder van de e-step maar liefst 64 kilometer per uur reed.

Nadat hij de agent omverreed, sloeg hij op de vlucht. De politie neemt het incident zeer serieus en heeft de identiteit van de man weten vast te stellen. Vooralsnog is hij echter nog niet gearresteerd.

Agent gewond

De agent liep door de aanrijding verwondingen op aan zijn knieën en ellebogen, waardoor hij naar verwachting minstens een week niet kan werken. Het incident heeft de aandacht gevestigd op de snelheidsbeperkingen voor e-steps in België en de EU. Volgens de regelgeving mag een e-step in België maximaal 25 kilometer per uur rijden. In dit geval werd de step geflitst met een snelheid van maar liefst 64 kilometer per uur, wat duidelijk in strijd is met de toegestane snelheid.

Verboden model

Naast de excessieve snelheid ontdekte de politie ook dat de gebruikte e-step een model is dat verboden is in de EU. Het rijden op de openbare weg met elektrische steps in Nederland is eveneens aan strikte regels gebonden. Alleen een e-step met trapondersteuning is onder specifieke voorwaarden toegestaan, waarbij het voertuig eerst goedgekeurd moet zijn door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Opsporingsbericht op Facebook

Om de identiteit van de dader te achterhalen, verspreidde de politiezone Zuiderkempen een opsporingsbericht op Facebook. Dit bericht werd massaal gedeeld en leidde uiteindelijk tot de identificatie van de verdachte.

Hoewel de identiteit van de verdachte nu bekend is, is hij nog niet gearresteerd. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats loopt nog.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.6 ° C
22.3 °
19.4 °
63 %
3.1kmh
100 %
ma
21 °
di
25 °
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.