15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsVandaag is het World Emoji dag en dat is geen toeval

Vandaag is het World Emoji dag en dat is geen toeval

Regionaal – Vandaag, op 17 juli, wordt de hele wereld ondergedompeld in een vrolijke en kleurrijke viering, want het is World Emoji Day! Sinds de eerste viering in 2014 heeft dit jaarlijkse evenement een ongekende populariteit verworven en is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. World Emoji Day draait helemaal om het vieren en bevorderen van emoji’s – die schattige, kleine digitale pictogrammen die ons in staat stellen emoties, objecten en ideeën uit te drukken in onze digitale communicatie.

De keuze voor 17 juli als World Emoji Day is geen toeval. Het is gebaseerd op de kalender-emoji, die wereldwijd op veel platforms verschijnt als 17 juli. Deze symbolische datum is het geesteskind van Jeremy Burge, de oprichter van Emojipedia, een online encyclopedie die de rijke wereld van emoji’s documenteert. Met World Emoji Day wilde Burge de wereldwijde impact van emoji’s erkennen en vieren.

Emoji’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en hebben een diepgaande invloed op onze moderne digitale cultuur. Of het nu gaat om het versturen van tekstberichten, het plaatsen van updates op sociale media, het opfleuren van e-mails of het delen van verhalen, emoji’s voegen een unieke dimensie toe aan onze geschreven woorden. Ze helpen ons om gevoelens over te brengen die anders moeilijk uit te drukken zouden zijn.

Activiteiten

Op World Emoji Day vinden er tal van activiteiten plaats, zowel online als offline, om het feestelijke karakter van deze bijzondere dag te benadrukken. Mensen over de hele wereld delen hun favoriete emoji’s. Er worden spannende aankondigingen gedaan van nieuwe emoji’s en er vinden allerlei evenementen en wedstrijden plaats rondom het gebruik van emoji’s. Het is een moment om de enorme invloed en het plezier dat emoji’s brengen in onze moderne communicatie te vieren.

Dus gooi die confetti-emoji in de lucht, laat je hart-emoji sneller kloppen en laat je gezicht oplichten met een brede grijns-emoji, want vandaag is het World Emoji Day! Het is de perfecte gelegenheid om je creativiteit te laten zien, verbinding te maken met anderen en de kracht van emoji’s te omarmen. Vergeet niet om je favoriete emoji’s te delen en je enthousiasme te verspreiden op deze feestelijke dag vol digitale expressie en emotie!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.