15.7 C
Purmerend
zondag 30 juni 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsWereldwijde stijging van migratie in 2022 “403.108 mensen kwamen Nederland binnen”

Wereldwijde stijging van migratie in 2022 “403.108 mensen kwamen Nederland binnen”

Het jaar 2022 markeerde een opmerkelijke toename in migratie wereldwijd in vergelijking met 2021. Nederland was geen uitzondering, met 403.108 mensen die het land binnenkwamen, wat een stijging van 61% betekende ten opzichte van het voorgaande jaar. Internationale gebeurtenissen, waaronder de Russische aanval op Oekraïne, speelden een cruciale rol in deze verschuiving. Niet minder dan 108 duizend Oekraïense vluchtelingen vonden in 2022 hun toevlucht in Nederland.

Hoewel asielmigratie een deel van deze migratie vertegenwoordigt, bestaat het overgrote deel, meer dan 80% van de migranten, uit mensen die om verschillende redenen naar Nederland komen, zoals werk, studie of liefde.

Op 6 oktober 2023 stuurde het kabinet de derde editie van de Staat van Migratie naar de Tweede en Eerste Kamer. Dit rapport belicht feitelijke gegevens en trends met betrekking tot migratie, waarbij de belangrijkste ontwikkelingen in 2022 worden beschreven.

Brede blik

Migratie omvat meer dan alleen asielzoekers en de opvang van ontheemden uit Oekraïne. De Staat van Migratie werpt een brede blik op verschillende migratiestromen, waaronder asiel, gezinshereniging, arbeidsmigratie en studie.

In een tijd waarin migratie een onderwerp van discussie is en ontwikkelingen snel gaan, is betrouwbare informatie van cruciaal belang. De Staat van Migratie biedt deze informatie om een evenwichtig debat te ondersteunen en beleid te onderbouwen.

Rapport

Het rapport bevat cijfers over wie Nederland binnenkomt en vertrekt, evenals gegevens over de integratie van migranten in de samenleving, zoals huisvesting en inburgering. Bovendien wordt het internationale en Europese perspectief belicht.

De Staat van Migratie is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees het gehele rapport hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.7 ° C
16.8 °
15 °
76 %
0.5kmh
100 %
zo
16 °
ma
18 °
di
17 °
wo
15 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.