23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112"Het had mijn oma kunnen zijn", pepperspray spuitende horlogerovers bekennen spijt

“Het had mijn oma kunnen zijn”, pepperspray spuitende horlogerovers bekennen spijt

De rechters in Alkmaar hebben hun handen vol aan pepperspray spuitende horlogedieven. In totaal stonden er vanochtend drie jongens voor de rechter voor een poging tot horlogeroof op een ouder koppel in Westzaan. Eén verdachte, een 21-jarige Purmerender, zei vandaag tegen de rechter daar enorm veel spijt te hebben.

De drie jongens worden verdacht van één roofpoging met gebruik van pepperspray. Er staan deze maand veel horlogedieven in of uit Purmerend voor de rechter die tegen de lamp liepen nadat zij dure horloges met veel geweld probeerden te stelen.

Drie van hen zouden gewapend met pepperspray wel even een duur horloge stelen van een oudere man. De roof was goed gepland en dankzij een tracker op de auto van het slachtoffer wisten de daders precies waar hun doelwit woonde.

Maar het liep anders af. De oudere man beet van zich af en de drie verdachten zetten het op een rennen. Eén van de verdachten verklaart dat hij ermee kapte, omdat hij er vlak voor de poging pas zag dat het om een ouder echtpaar ging. “Ik heb enorm veel spijt, het had mijn oma kunnen zijn”, aldus de verdachte. 

De buit van een ton blijkt ‘maar’ zevenduizend euro waard te zijn, zegt Johan Mühren. Hij is advocaat van twee van de verdachten.

Trend

Dat het stelen van dure horloges een ware trend is geworden, is goed te merken in de rechtszaal van Alkmaar. Vandaag worden niet alleen de verdachten gehoord voor de roof in Westzaan. Ook een Amsterdammer moest vandaag voorkomen omdat hij verdacht wordt van een Rolexroof en gebruik van pepperspray in Purmerend. Maar hij en zijn advocaat kwamen niet opdagen op de afgesproken tijd.

Morgen staat er weer een verdachte voor de rechter. Ditmaal voor een dubbele Rolexroof van een ondernemer in Purmerend. Twee andere medeverdachten van die roof zitten nog vast en zijn volgende maand aan de beurt in de rechtszaal. 

Twee verdachten van de overval in Westzaan hebben al bekend. De derde, een 26-jarige Purmerender, niet. “Ik heb er niets mee te maken en daar wil ik het bij houden voor vandaag”, zegt hij vandaag tegen de rechter. Hij wordt er ook van verdacht gemaskerd en gewapend het horloge van een oudere Zaankanter te willen stelen. De 26-jarige heeft tot nu toe nog niets verklaard bij de politie, maar gaat dat na vandaag wel doen.

Spijt

Zijn vermoedelijke handlangers zijn een stuk opener. Zij hebben bekend en laten weten veel spijt te hebben. De 21-jarige (B.N) uit Purmerend zegt het jammer te vinden dat de slachtoffers hem niet willen ontmoeten zodat hij zijn spijt kan betuigen. “Ik hoop dat ze misschien na mijn veroordeling wel met me in gesprek willen”, zegt hij tegen de rechter.

De slachtoffers waren vandaag niet aanwezig in de rechtszaal. 17 augustus is de inhoudelijke behandeling van de mislukte roof in Westzaan.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. @Richard van der Peijl; persoonlijk heb ik ook moeite met de “partijdigheid” van de verdedigende advocaat.
    Ik zou een pleger van dit soort misdrijven niet kunnen verdedigen, maar ik zou ook dit soort misdrijven niet kunnen plegen.

    Het is echter volgens de Gedragsregels advocatuur en de verhouding tussen advocaat en cliënt, die in de regels 12-19 nader wordt geconcretiseerd: de advocaat dient partijdig te zijn en dient zich slechts te laten leiden door het cliëntbelang.
    En mr. Mühren handelt conform deze regels.

  2. Volendammer Johan Mühren was ooit een veelbelovend advocaat, maar hij zakt ook steeds dieper weg naar de absolute onderkant van het juridische spectrum. Ik weet eigenlijk niet wat ik erger vind: dit soort misdaden plegen of deze misdadigers verdedigen en met een zo laag mogelijke straf proberen weg te laten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.