16.9 C
Purmerend
zondag 30 juni 2024
Home112Grote brand in recyclingbedrijf in Purmerend - het blussen gaat nog door

Grote brand in recyclingbedrijf in Purmerend – het blussen gaat nog door

Purmerend – In de nacht van donderdag op vrijdag brak er rond 01.10 uur een verwoestende brand uit in een recyclingbedrijf in Purmerend. Het vuur woedde hevig in een vrijstaand pand aan de Hertzstraat, waar grote hoeveelheden papier werden opgeslagen.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om de vlammen te bestrijden en te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. De brandweer heeft hoogstwaarschijnlijk nog tot 9 uur zijn handen vol aan de grote brand in een papierloods.

Gedurende de nacht werden er enkele explosies gehoord, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door ontploffende gasflessen van heftrucks die zich in de loods bevonden. Om het vuur beter te kunnen bestrijden, voerde de brandweer sloopwerkzaamheden uit om dichter bij de brandhaarden te komen.

Blusrobot

Brandweereenheden uit verschillende plaatsen, waaronder Purmerend, Zuid-Scharwoude, Spijkerboor, Opmeer, Middenbeemster, Volendam, Zaandam, Monnickendam en Wormerveer, werden gealarmeerd en werkten gezamenlijk aan het blussen van de brand. Ook werd er een blusrobot ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

De veiligheidsregio gaf aan dat er onzekerheid bestond over wat er zou gebeuren als de papierbalen uit elkaar gehaald zouden worden, aangezien er mogelijk smeulend vuur verborgen zat. Vanwege de veiligheid van het brandweerpersoneel werd de blusrobot ingezet, aangezien de impact van de brand op de wanden en constructies van het pand onbekend was.

Minimale hinder

Omwonenden hebben gelukkig minimale hinder van de rookontwikkeling. Volgens de veiligheidsregio dreef de rook de juiste kant op en bleef deze beperkt tot het industrieterrein, zonder de nabijgelegen woonwijk te bereiken.

Mocht er toch sprake zijn van overlast door de rook, dan werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De veiligheidsregio benadrukte dat er roetdeeltjes in het gebied konden rondzweven, maar dat deze geen schadelijke effecten hadden.

Updates:

Update: De brand is onder controle. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn. Er moet materieel worden ingezet om de papierbalen uit het pand te halen om te kunnen af te blussen.

Update: Wegversperringen worden nu gefaseerd weggehaald. Verkeer wordt geholpen om voorzichtig te rijden op hoek Kelvinstraat Amperestraat vanwege waterwinning.

Update: Op de openbare weg zijn al veel roetdeeltjes die afkomstig zijn van de brand opgeruimd. Zoals eerder vermeld zijn ze niet schadelijk. U kunt ze wegspoelen met water.

Update:

Foto’s: Inter Visual Studio – Stefan RoodeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.9 ° C
17.8 °
16.1 °
75 %
3.7kmh
100 %
zo
19 °
ma
18 °
di
18 °
wo
16 °
do
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.