16.9 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
Home112Verdachte aangehouden voor poging woningoverval Zuidoostbeemster

Verdachte aangehouden voor poging woningoverval Zuidoostbeemster

Purmerend – In het onderzoek naar een poging tot woningoverval aan de Volgerweg in Zuidoostbeemster in oktober vorig jaar heeft de politie een 16-jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij langer vast moet blijven zitten.

Op donderdag 20 oktober 2022 probeerden drie verdachten een huis in de Zuidoostbeemster binnen te komen. Een van de bewoners werd daarbij mishandeld. De eigenaar van het huis werd twee keer eerder in dat jaar onder bedreiging van een vuurwapen en een mes beroofd van onder meer zijn Rolex-horloges.

De vrouw werd op brute wijze mishandeld waarbij de verdachten haar tegen de grond hebben gewerkt en in het gezicht hebben geslagen. Twee bouwvakkers, die op dat moment in de omgeving aan het werk waren, kwamen op het geschreeuw van de vrouw af. Dit was voor de daders reden om de woning te ontvluchtten. Ze zijn er zonder buit vandoor gegaan.

Bewakingsbeelden legden een paar dagen eerder verkenningsbeelden van de drie jongens vast. Hierbij zijn drie mannen te zien die rondlopen in de buurt en vervolgens weer vertrekken in een lichtblauwe Volkswagen Golf.

Rolex-horloges

De 50-jarige ondernemer werd in april en september 2022 onder bedreiging van een vuurwapen en een mes onder meer beroofd van zijn Rolex-horloges.

Op 9 en 10 mei werden daarvoor twee verdachten uit Amsterdam aangehouden. Een paar dagen later werd in datzelfde onderzoek ook een derde verdachte aangehouden. Of en hoe deze berovingen verband houden met de poging tot woningoverval, wordt onderzocht.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
16.9 ° C
17.8 °
15 °
60 %
4.9kmh
82 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.