21.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerend40 nieuwe woningen in de Bloemenbuurt maar eerst moeten 33 woningen tegen...

40 nieuwe woningen in de Bloemenbuurt maar eerst moeten 33 woningen tegen de vlakte

Purmerend – In de Bloemenbuurt in Purmerend komen 40 nieuwe woningen. Op 21 juni tekenden de gemeente Purmerend en Wooncompagnie een overeenkomst hiervoor. Maar eerst moeten 33 woningen, die niet meer voldoen aan deze tijd, tegen de vlakte. Per saldo komen er dus zeven woningen bij.

De bestaande eengezinswoningen van Wooncompagnie aan de Hyacinthenstraat en Jan van Egmondstraat / Chrysanthenstraat worden gesloopt. Na de sloop komen hier straks 40 moderne toekomstbestendige boven-/benedenwoningen voor terug.

Dit zijn woningen waar ouderen langer zelfstandig én gelijkvloers kunnen wonen. De sloop van de huidige 33 woningen start niet eerder dan april 2024. De start van de bouw staat na de zomer van 2024 gepland. De bouwtijd zal naar verwachting een jaar in beslag nemen.

Gelijksvloers, ruim én energiezuinig

Er worden 16 woningen gebouwd aan de Hyacinthenstraat en 24 woningen aan de Jan van Egmondstraat / Chrysanthenstraat. De benedenwoningen zijn gelijkvloers en hebben een tuin. De bovenwoning is gelegen op de eerste verdieping en heeft 2 verdiepingen en dakterras. Alle woningen hebben 2 slaapkamers.

De gemeente Purmerend is verheugd dat Wooncompagnie er met deze woningen voor wil zorgen dat ouderen een woning krijgen die qua energie en comfort helemaal van deze tijd zijn. “Dit project draagt bij aan de gewenste kwalitatieve verbetering van de woningvoorraad in Purmerend, zoals we ook hebben vastgelegd in het Woonakkoord.”

Grote ambities

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie: ‘Wij hebben grote ambities als het gaat om bouwen. Wooncompagnie wil veel woningen bijbouwen in gebieden waar de nood het hoogst is, zoals in de gemeente Purmerend.’

Sociaal Woonakkoord

Gemeente Purmerend en woningcorporaties Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale en Woonzorg Nederland hebben gezamenlijk het Sociaal Woonakkoord Purmerend 2030 opgesteld. Doel is om samen te werken aan voldoende betaalbare woningen. Er wordt gewerkt aan vitale, leefbare en inclusieve buurten met verschillend woningaanbod.

In het Sociaal Woonakkoord Purmerend 2030 hebben de partijen met elkaar vastgelegd hoe ze hieraan gezamenlijk bijdragen. Bijvoorbeeld dat partijen in de strijd tegen de wooncrisis tot 2030 minimaal 3.600 nieuwe sociale huurwoningen bouwen en 1.200 middeldure woningen.

Stefan van Schaik en wethouder wonen SaafSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.9 °
19.4 °
71 %
3.6kmh
60 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.