24.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendElektrische auto in Broek in Waterland krijgt een dompelbad

Elektrische auto in Broek in Waterland krijgt een dompelbad

Broek in Waterland – Woensdagmiddag omstreeks twaalf uur is aan de Parallelweg in Broek in Waterland een auto bijna in brand gevlogen. Een elektrische zou bijna in brand gaan vliegen, zo constateerde de ANWB.

De brandweer bevestigde een touw aan de auto, zodat ze deze konden wegtrekken mocht deze in brand vliegen. Een zogenoemde dompelcontainer, om de auto onder te kunnen dompelen, werd opgeroepen. Na ruim twee uur kon de auto worden getakeld in deze wagen.

Het blussen van een elektrisch voertuig is lastig en daarom gebruikt de brandweer een grote dompelcontainer. Maar hoe werkt dat. “Een dompelcontainer is een losse container die via een bergingsbedrijf opgeroepen kan worden (via de meldkamer) als er sprake is van een voertuigbrand bij een elektrisch aangedreven auto”, legt Demi Bouwmeester van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland uit.

Meerdere dagen in bad

Maar waarom moet de auto in het water? Dat komt omdat de accu steeds weer in brand vliegt als je stopt met blussen. Hij blijft zichzelf opwarmen en om dat proces te stoppen moet de accu geruime tijd, soms meerdere dagen, in een dompelcontainer blijven staan.

In Amsterdam gooide de brandweer in april een elektrische scooter in de gracht. Voor omstanders was dat wellicht een vreemde gewaarwording, maar volgens de brandweer is dat de effectiefste oplossing bij een brandend elektrisch voertuig. 

Foto’s: Inter Visual Studio / Sander DisselkoterSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,961FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
24.7 ° C
26.2 °
24 °
98 %
3.5kmh
84 %
za
24 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.