16.4 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendKlachten over vogelhouder niet gegrond: bij controle slechts enkele vogels aangetroffen

Klachten over vogelhouder niet gegrond: bij controle slechts enkele vogels aangetroffen

Purmerend – Vorig jaar raakte een vogelhouder uit Wheermolen in opspraak nadat er door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bij hem een schrijnende situatie was aangetroffen. Deze dienst nam vorig jaar augustus nog een 250-tal verwaarloosde vogels op dezelfde locatie in bewaring. Toen werden er ook dode en stervende vogels aangetroffen.

Toen er opnieuw melding binnenkwam over de bewuste hobbyist, was er de vrees dat de situatie weer hetzelfde zou zijn als een jaar eerder. Op 13 juni stelde D66 vragen over de situatie aan de gemeente raad. Raadslid Astrud Wildschut schreef daarin onder andere: “Recentelijk is onze fractie benaderd door een omwonende met de mededeling dat de klachten weer net zo ernstig zijn als voorheen. U gaf in de beantwoording van onze eerdere vragen aan dat de gemeente een signalerende taak heeft en dat de gemeente een melding kan indienen als de omstandigheden daartoe aanleiding geven.”

Regio Purmerend nam naar aanleiding van de schriftelijke vragen contact op met de woordvoerder van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Het LID verklaarde dat er inderdaad kort daarvoor een melding was binnengekomen en verzocht ons als medium nog even geen artikel over de situatie te publiceren. Op korte termijn zou er een ‘verrassingsbezoek’ bij de eigenaar worden ingepland .

Handvol vogels

Dat bezoek heeft inmiddels plaatsgevonden. De gemeente is vorige week bij de Purmerender langs geweest en trof enkele vogels aan. “Niet meer dan een handvol”, laat de woordvoerder van de LID aan Regio Purmerend weten. Gisteren is er overleg geweest tussen de gemeente en de LID. “Aan de hand van de constateringen van de gemeente, zien wij geen aanleiding om op korte termijn bij de bewoner langs te gaan. De gemeente houdt wel de vinger aan de pols.”

Ook rond de jaarwisseling kwam er al een melding binnen over de desbetreffende bewoner. Toen is de inspectiedienst wel zelf gaan kijken. Tijdens dit bezoek werden er helemaal geen vogels aangetroffen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15.5 °
67 %
0.9kmh
6 %
wo
16 °
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.