7.3 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendBenzine weer duurder door terugdraaien accijnsverlaging

Benzine weer duurder door terugdraaien accijnsverlaging

Purmerend – Het was gisteren bij de benzinepompen een drukte van belang. Dit kwam door de forse verhoging van de accijnzen die vandaag ingaat. Vooral tankstations die doorgaans lagere prijzen hanteren hadden te maken met een enorme drukte.

De accijnzen voor benzine, diesel en LPG werden in april 2022 vanwege de hoge inflatie met 21 procent verlaagd door de overheid. Dit resulteerde in een prijsdaling van 17 cent per liter benzine en 11 cent per liter diesel. Hoewel deze belastingverlaging eerder al verlengd was tot 1 juli, zullen de prijzen nu weer in twee stappen stijgen.

Bij de Shell Express aan de Waterlandlaan in Purmerend steeg de prijs precies om 00:00 uur met 16 cent voor een liter euro 95 en 11 cent voor een liter diesel.

Inflatiecorrectie

Naast het terugdraaien van de accijnskorting, komt er eind van het jaar ook nog een inflatiecorrectie. Dit zal echter maar een paar centen zijn.

Vanaf vandaag is Nederland weer koploper in Europa en betalen Nederlanders twee keer zoveel accijns als de richtlijn die de Europese Unie hanteert.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.3 °
6.2 °
79 %
1.3kmh
91 %
za
15 °
zo
15 °
ma
16 °
di
19 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.