18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomegorsInwoners Boterbloem zoeken buurtgenoten om auto's mee te delen

Inwoners Boterbloem zoeken buurtgenoten om auto’s mee te delen

De autodeelpilot ‘Auto van de Straat’ in Purmerend is afgerond. 9 maanden lang maakten 18 bewoners van de Boterbloem gebruik van 2 deelauto’s. In deze periode maakten ze 500 boekingen en reden ze meer dan 30.000 elektrische kilometers. De bewonersgroep is enthousiast en wil graag verder met autodelen.

Na 9 maanden hebben de bewoners een goed beeld van hoe autodelen werkt, en wat de voordelen zijn. De bewoners willen dan ook graag door, maar daarvoor zijn meer deelnemers nodig. Daarom zijn de bewoners een lokale campagne gestart om deelnemers te werven. Geïnteresseerden uit de omgeving van de Boterbloem in Purmerend kunnen zich melden bij Arnout van Dijk, van MobiGo via www.mobigo.nu

Bewoner Wim Wilschut over zijn ervaringen met het autodelen: “We hebben de auto’s veel gebruikt als straat. Vaak ook voor lange afstanden. Het zou eigenlijk alleen maar leuk zijn als in heel Noord-Holland, of in heel Nederland, zulk soort auto’s van de straat komen te staan.”  

Elektrisch autodelen levert een grote CO2-besparing op

De 2 deelauto’s in Purmerend zijn in totaal 500 keer geboekt. De deelauto reed gemiddeld 68,1 kilometer per rit en een boeking duurde gemiddeld 3,9 uur. In totaal zijn de auto’s bijna 2000 uur gebruikt. Dat komt neer op 33.968 elektrische kilometers in 9 maanden tijd. De bewoners bespaarden daarmee 3,2 ton CO2 uitstoot ten opzichte van de ritten die zij anders met een benzineauto zouden maken. 

‘Auto van de Straat’ 

Tijdens de ‘Auto van de Straat’-pilot kregen 3 straten in Noord-Holland 9 maanden de kans om te ervaren hoe autodelen werkt. De deelnemende straten zijn de Boterbloem in Purmerend, de Klipper in De Rijp en de Indischestraat in Haarlem. De deelnemers konden gedurende de pilot 2 elektrische deelauto’s gebruiken voor een flink gereduceerd tarief van € 2,50 per uur. De Boterbloem in Purmerend startte op 23 september met autodelen, nu 9maanden later loopt het pilotproject ten einde. Auto van de Straat is een initiatief van Natuur & Milieu in opdracht van de provincie Noord-Holland en is georganiseerd in samenwerking met MRA-Elektrisch en MobiGo. Het doel is om bewoners te laten ervaren hoe (elektrisch) autodelen werkt en ander reisgedrag te stimuleren om Noord-Holland leefbaar en bereikbaar te houden. Meer informatie op www.autovandestraat.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.