13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendPurmerbos bijna helemaal veilig na storm Poly: "Nog opletten voor vallende takken"

Purmerbos bijna helemaal veilig na storm Poly: “Nog opletten voor vallende takken”

Honden en wandelaars kunnen weer veilig door het Purmerbos. De schade in het natuurgebied is aanzienlijk na de zomerstorm van vorige week. Het bos was daarom onveilig voor bezoekers. Afgelopen week heeft Staatsbosbeheer daar de meeste gevaarlijke situaties opgeruimd. 

Jamie Jenner van Staatsbosbeheer denkt dat het maximaal twee weken gaat duren voor alle stormschade in het bos is opgeruimd. “We hebben de meeste wandel en fietspaden boomvrij gemaakt en nu begint het echte opruimen”, laat ze weten. Ook de meeste bospaden zijn weer toegankelijk. “Het is nog wel opletten voor vallende takken”, waarschuwt de boswachter.  

Paardrijders zijn nog niet welkom in het bos. “Ruiterpaden zijn afgesloten en worden deze week aangepakt”, Laat Staatsbosbeheer weten. Een ander gevaar zijn omgevallen bomen, zegt de boswachter. “Als mensen daar op gaan klimmen kunnen ze kantelen en dan gaan ze rollen.”

Wandelaars zullen hinder hebben van de opruimwerkzaamheden. Al het hout zal worden afgevoerd naar biomassacentrales, zoals de stadsverwarming in Purmerend. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. @huisje…beestje
    Volgens het NHD (Vrijdag 7 juli 2023 om 17:45) -quote-:
    ‘De gemeente Purmerend verwacht vier weken nodig te hebben om de troep op te ruimen die door zomerstorm Poly is veroorzaakt. Op sommige plekken is de situatie nog niet veilig, bijvoorbeeld omdat er losse takken in bomen zijn blijven hangen’.

  2. In de overwhere noord ligt het nog bezaaid met takken en bomen die niet op de weg liggen,
    wanneer wordt dat opgeruimd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.