11.5 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeRegionaalZomerdrukte op Europese wegen: Wanneer wordt het file-rijden tijdens de vakantie van...

Zomerdrukte op Europese wegen: Wanneer wordt het file-rijden tijdens de vakantie van 2023?

Regionaal – Met de zomervakantie in aantocht, kunnen we ons opmaken voor de jaarlijkse drukte op de Europese wegen. Vooral de zaterdagen zullen geteisterd worden door verkeersopstoppingen en langdurige files. Hieronder vind je een overzicht van de data waarop je rekening moet houden met extra verkeer, lange files en aanzienlijke vertragingen.

Frankrijk

De absolute piekdag op de Franse wegen wordt verwacht op zaterdag 5 augustus, ook wel bekend als de “zwarte zaterdag” van dit jaar. Bison Futé, de Franse verkeersinformatiedienst, voorspelt een extreme verkeerschaos door de massale uittocht van vakantiegangers.

Naast 5 augustus worden ook op de volgende dagen drukte verwacht op de wegen van Parijs naar grote steden en kustregio’s:

  • Zaterdag 15 juli
  • Zaterdag 22 juli
  • Zaterdag 29 juli
  • Vrijdag 4 augustus
  • Zaterdag 12 augustus

Daarnaast kunnen ook de volgende dagen in de tegenovergestelde richting veel verkeersdrukte ervaren:

  • Zaterdag 19 augustus
  • Zaterdag 26 augustus

Duitsland

Volgens de Allgemeine Deutsche Automobil-Club (ADAC) zal het weekend van 28 tot 30 juli het drukst zijn op de Duitse wegen, aangezien in vijftien van de zestien deelstaten de zomervakantie valt.

Andere drukke weekends in Duitsland zijn:

  • 14 tot 16 juli
  • 21 tot 23 juli
  • 4 tot 6 augustus
  • 11 tot 13 augustus
  • 25 tot 27 augustus
  • 8 tot 10 september

Italië

Op de heenweg in Italië kan het verkeer zeer moeizaam verlopen op zaterdag 15 en 22 juli.

Op de zaterdagen 29 juli, 5 augustus, 12 augustus en 19 augustus vallen de wisselweekenden, wat betekent dat zowel heen- als terugreizen gepaard kunnen gaan met lange files.

Op 26 augustus wordt het ook druk op de Italiaanse wegen, vooral op de terugweg.

Andere landen

In Oostenrijk kleuren de zaterdagen van 15 juli tot 26 augustus rood. Ook de vrijdagen ervoor en de zondagen erna zullen drukker zijn dan normaal.

Op 29 juli, 5 augustus en 12 augustus moet je in Spanje rekening houden met extra reistijd. Het verkeer zal dan in beide richtingen zeer moeizaam verlopen. Voor de terugreis op 19 augustus dien je eveneens rekening te houden met aanzienlijke vertragingen.

Daarnaast kun je op dezelfde zaterdagen in Zwitserland zowel op de heen- als terugweg files en extra wachttijd verwachten.

Om de zomervakantie zo soepel mogelijk door te komen, vermijd je bij voorkeur de drukke weekenden. Als dat niet mogelijk is, probeer dan vroeg in de ochtend of laat in de avond te vertrekken om de files voor te zijn of net na de piekuren te rijden.

Het kan ook lonen om alternatieve routes te overwegen in plaats van de drukste wegen. Vergeet bovendien op warme dagen niet voldoende drinken mee te nemen, aangezien het onvoorspelbaar is of een file na een half uur of pas na drie uur opgelost zal zijn.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,908FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.5 ° C
12.9 °
10 °
61 %
2.7kmh
57 %
vr
10 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.