17.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendHondenuitrenveld in wijk De Gors een blijvertje "geen klachten na een jaar"

Hondenuitrenveld in wijk De Gors een blijvertje “geen klachten na een jaar”

Purmerend – Na een jaar kan dan eindelijk de balans worden opgemaakt voor het hondenuitrenveld in het Gorsebos in wijk De Gors. Na jarenlang soebatten kwam het uitrenveld er dan eindelijk, maar dit leidde wel tot spanningen tussen voor- en tegenstanders. Zelfs zo erg dat er sprake kon zijn van twee groepen die na ieder besluit in conflict konden raken.

Gezien de verdeelde meningen onder wijkbewoners over het uitrenveld, werd verleden jaar besloten om het als pilotproject te implementeren en na een jaar te evalueren. Inmiddels is het uitrenveld ruim een jaar in gebruik. Sinds de aanleg van het hondenuitrenveld in het Gorsebos in wijk De Gors vorig jaar, zijn er geen klachten meer geweest. Bovendien zijn er steekproefsgewijze tellingen uitgevoerd het afgelopen jaar, waaruit bleek dat er geen significante toename of afname van bezoekers was.

Om een grondige evaluatie uit te voeren, heeft de gemeente de buurtbewoners gevraagd om hun ervaringen met het uitrenveld te delen via een bewonersbrief. Deze brief is naar 460 adressen in de wijk verzonden. Er zijn in totaal 11 reacties ontvangen, waarvan er een niet gerelateerd was aan het uitrenveld, maar aan overlast van hondenpoep elders in de wijk.

Reacties

Uit de ontvangen reacties blijkt dat het uitrenveld nog steeds niet aan de wensen van iedereen voldoet. Dit heeft echter minder te maken met de plaatsing van het hekwerk en meer met het gedrag van honden en hun eigenaren. Desondanks kan op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar worden geconcludeerd dat het uitrenveld niet de gevreesde overlast heeft veroorzaakt waar tegenstanders bang voor waren, geeft de gemeente Purmerend aan.

De reacties gaan over dat hondenbezitters in het uitrenveld niet de poep opruimen, ondanks dat het een verplichting is, en dat honden er gaten graven. Door verschillende bewoners wordt aangegeven dat ze het veld niet gebruiken omdat er vaak gebruik wordt gemaakt door inwoners die hun honden niet onder controle hebben. Ook parkeeroverlast van bezoekers van het uitrenveld zijn voor een paar bewoners een probleem.

Handhaving

Gezien de positieve resultaten van de pilotperiode heeft de gemeente besloten om de huidige situatie voort te zetten. Daarnaast zijn de meldingen over het niet opruimen van hondenpoep en parkeerproblemen opgenomen door de afdeling handhaving, die hier extra aandacht aan zal besteden tijdens hun reguliere rondes.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.