19.3 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendGaragebedrijf in Purmerend overtreedt veel regels

Garagebedrijf in Purmerend overtreedt veel regels

Purmerend – Een garagebedrijf in Purmerend heeft vermoedelijk 3 arbeidswetten overtreden. Een gezamenlijke controle van de Nederlandse Arbeidsinspectie, de gemeente Purmerend en de politie, afgelopen vrijdagmiddag 7 juli, leverde een aantal overtredingen op.

In het garagebedrijf werkte een man waarvoor de werkgever vermoedelijk geen tewerkstellingsvergunning had aangevraagd. De man, afkomstig uit Algerije, kon zich niet identificeren. Het garagebedrijf overtrad hiermee de Wet arbeid vreemdelingen.

Daarnaast kon de eigenaar van het bedrijf geen fatsoenlijke arbeidsurenstaat overhandigen van de werknemers. Onduidelijk is dan ook hoeveel uur de werknemers in zijn bedrijf werken. Dat betekent een overtreding van de Arbeidstijdenwet.

De inspecteurs hebben daarnaast het vermoeden dat de eigenaar geen vakantiegeld uitbetaalt en misschien ook wel te weinig loon uitbetaalt. Hiernaar wordt nog nader onderzoek gedaan. Dit zou een overtreding zijn van de Wet minimumloon.

Milieuovertredingen

Tijdens de controle is een aantal milieuovertredingen geconstateerd. Bijvoorbeeld accu’s die niet boven een lekbak stonden en een grote hoeveelheid olie buiten een daarvoor bedoelde opslag. Daarnaast waren er geen gekeurde blusmiddelen aanwezig.

Krachten bundelen tegen ondermijning

De Nederlandse Arbeidsinspectie, gemeente Purmerend, politie en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om georganiseerde criminaliteit en ondermijning tegen te gaan. Samen controleren ze of wet- en regelgeving worden nageleefd en onder welke omstandigheden arbeid wordt verricht.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
21.7 °
17 °
70 %
0.9kmh
58 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.