29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeBeemsterBabbeltruc in Middenbeemster "geen strafbaar feit, maar wel ongewenst"

Babbeltruc in Middenbeemster “geen strafbaar feit, maar wel ongewenst”

Middenbeemster – Op maandag 10 juli 2023, omstreeks 13.30 uur, werd een 73-jarige inwoner uit Middenbeemster, vriendelijk aangesproken door een onbekende man die reed in een licht grijze personenauto van het merk Mercedes.

De onbekende man was op zoek naar een duivenmelker en vroeg of dat de 73-jarige Beemsterling wist waar hij deze kon vinden. Nadat hem de weg gewezen was kwam de onbekende man een kwartiertje later weer terug.

Omdat hij de 73-jarige zo aardig vond, had hij een hele goede aanbieding voor hem. Een pannenset en 2 messensets voor 400 euro in plaats van bijna 2000 euro. Door het geanimeerde verhaal van de onbekende man liet de Beemsterling zich helemaal meeslepen en ging om de koop te kunnen doen geld pinnen bij de geldautomaat.

Teveel betaald

Pas toen hij betaald had en thuis bij zijn vrouw aankwam met de pannen en messen besefte hij dat hij veel en veel te veel had betaald. Hij had ook helemaal geen pannen en messen nodig. Samen met zijn vrouw had hij op internet gezocht en het bleek dat het gekochte een winkelwaarde had van ongeveer 75 euro.

Zoals de verkoop is gegaan betreft het geen strafbaar feit, geeft de politie aan. Onwenselijk is het zeker. Met een vlotte babbel wordt er voor veel geld een achteraf ongewilde koop aangepraat.

De politie roept op om altijd goed op te letten bij onbekend bezoek aan de deur. Praat er over met je opa en oma en vertel ze wat ze wel en niet moeten doen bij onbekend bezoek aan de deur. Bekijk de website hieronder voor tips en andere zaken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.