21.4 C
Purmerend
dinsdag 9 juli 2024
HomePurmerendCollege Purmerend herziet portefeuilleverdeling op basis van affiniteit, kennis en ervaring

College Purmerend herziet portefeuilleverdeling op basis van affiniteit, kennis en ervaring

Purmerend – Het college van burgemeester en wethouders vormt het dagelijks bestuur van Purmerend en heeft na personele veranderingen opnieuw gekeken naar de verdeling van portefeuilles op basis van affiniteit, kennis en ervaring. Na goed overleg heeft dit geleid tot wijzigingen in de portefeuilleverdeling.

De wethouders en de burgemeester zijn met elkaar verantwoordelijk voor bepaalde beleidsterreinen (dit noemen we portefeuilles). Zij hebben een volledige baan aan het dagelijks besturen van de gemeente Purmerend. Zij zijn verantwoording schuldig aan de gemeenteraad voor alles wat zij in de uitoefening doen en nalaten, tenzij dat in de gemeenteraad anders is bepaald.

Personele veranderingen

In januari 2023 trad voormalig wethouder Thijs Kroese af na een periode van ziekteverlof. Kroese trad af vanwege de werkdruk van het wethouderswerk die op den duur funest zou zijn voor zijn privéleven en gezondheid. De portefeuilles van Kroese werden overgenomen door wethouder Saaf.

In december 2022 ging voormalig wethouder Eveline Tijmstra hem voor. Die koos voor haar gezin met opgroeiende dochters. Ze gaf aan geen mogelijkheden meer te zien om dat te combineren met een veeleisende baan als wethouder. De portefeuilles van Tijmstra werden overgenomen door wethouder Verkroost.

Wisseling portefeuilles

Verschillende portefeuilles zijn gewisseld tussen de wethouders na goed overleg. Publieksdiensten worden niet langer door wethouder Lageveen beheerd, maar door wethouder Saaf, die tevens het onderwerp Jeugd aan zijn takenpakket toevoegt. Wethouder Verkroost neemt Gebiedsontwikkeling en Ruimtelijke ordening/Omgevingswet over van wethouder Saaf. Bovendien zijn de onderwerpen Personeel, Organisatie en ICT overgedragen van de burgemeester naar wethouder Rotgans. De portefeuille van wethouder Hegger blijft onveranderd.

Het college geeft aan dat ze van mening is dat hiermee een evenwichtige portefeuilleverdeling is ontstaan. De wethouders zullen de zomerperiode gebruiken om de werkzaamheden aan elkaar over te dragen. De nieuwe verdeling per bestuurder is te vinden op de website van de gemeente Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.4 ° C
22.8 °
20 °
69 %
4.5kmh
100 %
di
25 °
wo
21 °
do
20 °
vr
20 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.