15.9 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendWerkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug voor derde keer uitgesteld

Werkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug voor derde keer uitgesteld

Purmerend – Wederom zijn de werkzaamheden aan het gevaarlijke fietspad op de Hoornsebrug uitgesteld. Was het eerder vanwege leveringsproblemen van materialen bij de aannemer, nu is het omdat het Hollands Noorderkwartier (HHNK) geen vergunning wil verlenen om het scheepvaartverkeer te stremmen vanwege de drukte op het water.

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegenaan komen en vallen”, schreef voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland eerder aan het college van B&W. Hij pleitte voor een spoedige aanpassing en als dat niet mogelijk was om het fietspad direct af te sluiten.

Fietsvriendelijke afscheiding

In overleg met de Fietsersbond en politie is er uiteindelijk voor gekozen om een fietsvriendelijke afscheiding aan beide zijden van het fietspad aan te brengen, schreef de gemeente Purmerend eerder. “De gekozen afscheiding heeft een afgeschuinde rand en een beperkte hoogte waardoor de trapper van een fiets kan ronddraaien zonder de afscheiding te raken. De aanpassing wordt over de volledige lengte toegepast, daar waar de bestaande afscheiding te hoog is.”

Soap

De soap rond het gevaarlijk fietspad op de Hoornsebrug begon in de kerstvakantie van 2022. Toen zou deze worden aangepakt, maar dat werd verschoven naar eind februari 2023 door leveringsproblemen van montageproducten. In maart 2023 gaf de aannemer opnieuw aan dat door leveringsproblemen van een montageproduct de werkzaamheden aan het fietspad op de Hoornsebrug wederom niet volgens planning uitgevoerd konden worden. Nu is het dus het HHNK die geen vergunning wil verlenen vanwege de vakantie en de drukte op het water.

Oktober 2023

In overleg met HHNK en de uitvoerende partij is nu besloten de uitvoering te laten plaatsvinden buiten het scheepvaartseizoen en in de herfstvakantie van 23 t/m 27 oktober 2023 (week 43). Er is gekozen voor deze periode om te zorgen dat schoolgaande leerlingen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Kosten: €35.332,75 exclusief de BTW. 

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Sinds eind 2019 is deze gevaarlijke situatie aanwezig; de Fietsersbond heeft dit 2 jaar lang aangegeven alvorens er enige stappen (april 2022) werden genomen door de Gemeente Purmerend om tot een oplossing te komen.
  De uitvoering is nu al 3x ingepland en 3x uitgesteld.
  Het lijkt wel dat er “van uitstel, afstel gaat komen” (=als de Gemeente iets niet meteen doet, loopt de burger het risico dat het nooit meer gebeurt).

  “Prioriteiten stellen” (=wat belangrijk is moet eerst) door de desbetreffende Wethouder en het Hoofd Openbare Ruimte van de Gemeente Purmerend; ze hebben er duidelijk moeite mee.
  Laat ze daar maar eens fietsen als het regent, dat hun band wegglijdt en vervolgens (niet te hard natuurlijk) ten val komen.

  Ik verspreek u: dan is het probleem wel snel opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
15.9 ° C
17.3 °
14.6 °
78 %
0.9kmh
16 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.