9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePurmerendWerkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug voor tweede keer uitgesteld

Werkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug voor tweede keer uitgesteld

Purmerend – Voor de tweede keer worden de werkzaamheden aan het gevaarlijke fietspad aan de oostkant op de Hoornsebrug uitgesteld. Eerder zou het fietspad in de kerstvakantie van 2022 worden aangepakt, maar dat werd verschoven naar eind februari 2023 door leveringsproblemen van montageproducten.

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegenaan komen en vallen”, schreef voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland eerder aan het college van B&W. Hij pleitte voor een spoedige aanpassing en als dat niet mogelijk was om het fietspad direct af te sluiten.

En nu heeft de aannemer opnieuw aangegeven dat door leveringsproblemen van een montageproduct de werkzaamheden aan het fietspad op de Hoornsebrug weer niet volgens planning uitgevoerd kunnen worden. Eind maart krijgt de gemeente Purmerend duidelijkheid.

“Wij zijn in gesprek met de aannemer en leverancier over wanneer de werkzaamheden nu gaan plaatsvinden. Eind maart weten wij meer over de leveranties en zullen wij u informeren over de periode van uitvoering.”, schrijft de gemeente Purmerend

Fietsvriendelijke afscheiding

In overleg met de Fietsersbond en politie is er uiteindelijk voor gekozen om een fietsvriendelijke afscheiding aan beide zijden van het fietspad aan te brengen, schreef de gemeente Purmerend eerder. “De gekozen afscheiding heeft een afgeschuinde rand en een beperkte hoogte waardoor de trapper van een fiets kan ronddraaien zonder de afscheiding te raken. De aanpassing wordt over de volledige lengte toegepast, daar waar de bestaande afscheiding te hoog is.”

Kosten: €35.332,75 exclusief de BTW. 

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.