16.8 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
Home112Melding van ANPR camera leidt tot achtervolging en klemrijden op de A7...

Melding van ANPR camera leidt tot achtervolging en klemrijden op de A7 “een vuurwapen gelijkend voorwerp”

Purmerend – Twee personen zijn aangehouden nadat er een achtervolging is geweest met een auto op de A7. Een politiehelikopter is ingezet alsmede politiehonden. Veel politie-eenheden kwamen ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de politie sloeg de politie aan toen er een melding kwam uit de ANPR, een systeem van kentekenplaatherkenning. “Die melding kwam toen er een voertuig over de A7 reed. Dat was voor collega’s een trigger om deze te controleren en staande te houden.”

Op de vlucht

De bestuurder negeerde het stopteken en liet iets verder de auto achter en sloeg met twee anderen op de vlucht. “Collega’s hebben eerst in de auto gezocht en vonden een ‘vuurwapen gelijkend voorwerp'”, aldus de woordvoerder. Hierop besloot de politie de zoektocht te intensiveren en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het aantrekken van ‘zware vesten’.

Even later werden twee verdachten aangehouden. Op dit moment is het onderzoek in Zuidoostbeemster nog in volle gang. “Naar de auto en de route die de verdachten hebben afgelegd. En waarom ze überhaupt op de vlucht sloegen.”

Update: de twee mannen die aangehouden zijn Amsterdammers van 40 en 31 jaar oud. Het voertuig stond geregistreerd in de ANPR in verband met een lopend onderzoek. Een derde persoon waar naar gezocht is, is niet gevonden. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Kopfoto: Inter Visual Studio – Arjen Tushuizen

Relevant artikel:


Grotere kaart weergeven


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.8 ° C
17.3 °
16.1 °
81 %
2.7kmh
100 %
wo
21 °
do
20 °
vr
18 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.