9.2 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendParkeergarage Triton Purmerend onder water gelopen

Parkeergarage Triton Purmerend onder water gelopen

Purmerend – Zondagochtend rond kwart voor elf is de brandweer uitgerukt naar de Triton in Purmerend vanwege wateroverlast.

De parkeergarage is door de zware regenval onder water gelopen. Rond half twaalf is het groot watertransport opgeroepen. Inmiddels is opgeschaald naar ‘Grip 1’.

Vermoedelijk is het water massaal de parkeergarage ingelopen toen de naastgelegen sloot overstroomde. De in de parkeergarage staande auto’s zijn niet meer te redden, geeft de brandweer aan. Ongeveer 40 auto’s kunnen als verloren worden beschouwd.

De auto’s staan voor meer dan de helft in het water. Hoe de brandweer de situatie verder gaat aanpakken, is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat dit nog dagen gaat duren om leeg te pompen.

Update: Woningcorporatie Intermaris verzorgt samen met Stichting Salvage vanmiddag nog een voorlichtingsbijeenkomst voor de bewoners en familieleden. Intermaris zal de bewoners hiervoor uitnodigen.

Op foto’s is te zien dat het water meer dan een meter hoog is.

Foto: Inter Visual Studio

Update: Ook het viaduct op de Laan der Continenten is ondergelopen en afgesloten.

Foto’s: Inter Visual Studio/ Arjen Tushuizen



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Het water is in de garage gestroomd door een ventilatierooster dat naast de overspoelde vijver is geplaatst. Lijkt me toch een fout aan de constructie dus de bewoners kunnen een dikke claim indienen!

  2. Er staan in de garage (bij de Triton) niet alleen auto’s maar ook scootmobielen, (elektrische) invalidewagentjes en de elektrische fietsen van de zorgmederk(st)ers (bron: Facebook-pagina RegioNieuws).
    Triestvoor eenieder die getroffen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
10.1 °
7.8 °
80 %
4.9kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
15 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.