12.7 C
Purmerend
zondag 28 april 2024
HomePurmerendMeerdere elektrische voertuigen in brand bij distributiecentrum Picnic Purmerend

Meerdere elektrische voertuigen in brand bij distributiecentrum Picnic Purmerend

Purmerend – Momenteel woedt er een grote brand bij het distributiecentrum van de online supermarkt Picnic op de Baanstee Noord in Purmerend.

De veiligheidsregio meldt dat er meerdere elektrische voertuigen in brand staan. Het zou gaan om tenminste drie voertuigen. Er is sprake van veel rookontwikkeling.

De brandweer is aanwezig om het vuur te bestrijden. Mensen die last hebben van de rook worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Update 17:50 uur:

Een woordvoerder van de veiligheidsregio is net ter plaatse als hij met Mediapartner NH Nieuws spreekt. “Voor zover ik zie zijn er zo’n drie voertuigen in brand gevlogen, maar het precieze aantal is op dit moment niet duidelijk.”

Al gauw werd opgeschaald naar grote brand. Dit werd gedaan omdat er een kans was dat de brand zou overslaan naar het gebouw naast de parkeerplaats. Dat heeft de brandweer kunnen voorkomen, inmiddels is de brand daarom ook weer afgeschaald. De woordvoerder laat weten dat voor zover duidelijk er geen mensen gewond zijn geraakt door de brand. De veiligheidsregio waarschuwt wel eventuele rook te mijden.

Update 19:10 uur:

Bij de brand hebben twee elektrische voertuigen van het distributiebedrijf volledig in brand gestaan. Er kwam veel rook vrij en bestond de mogelijkheid dat het naastgelegen gebouw ook in brand zou raken. Brand is geblust. Geen gewonden.

Update 20:15 uur:

De brandweer is nog aanwezig op de locatie voor nabluswerkzaamheden. Er is een bergingsbedrijf onderweg met een dompelcontainer. Hierin worden de elektrische voertuigen veilig afgevoerd.

Einde berichtgeving.

Foto’s: Inter Visual Studio – Arjen Tushuizen en Robin Heynen




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. aan de soort rook te zien accu probleem, ik herken dat soort rook meteen als een grote accu ontbrand door storing of wat dan ook krijg je die zwarte rook das accuzuur wat brand

  2. Bij het nieuwe distributiecentrum van Picnic aan de Schepnetstraat in Purmerend zijn donderdagmiddag twee elektrische bezorgwagens uitgebrand.
    Omdat het elektrische voertuigen betreft wordt er een zogeheten dompelbak ingezet om zo de accu’s van de voertuigen onder water te zetten.
    De brandweer heeft het vuur gedoofd en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het distributiecentrum.
    Niemand is gewond geraakt.
    Bron: NHD

  3. VRZW
    17:16
    Update donderdag 17 augustus 2023
    Bij deze brand aan de Schepnetstraat in Purmerend komt veel rook vrij. Heb je last van de rook? Sluit ramen, deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook! Meer informatie volgt.

    17:15
    Incident donderdag 17 augustus 2023
    Brandweer is bezig met de bestrijding van een brand in meerdere elektrische voertuigen. Blijf uit de rook! Meer informatie volgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.9 °
11 °
82 %
4kmh
100 %
zo
15 °
ma
17 °
di
19 °
wo
21 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.