11.2 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendStichting Thuisgekookt verbindt buren door gedeelde maaltijden: Samen het verschil maken in...

Stichting Thuisgekookt verbindt buren door gedeelde maaltijden: Samen het verschil maken in Purmerend

Purmerend – Voor velen is koken een plezierige dagelijkse bezigheid, maar voor sommigen kan het een uitdaging zijn. Stichting Thuisgekookt heeft als missie deze twee groepen bij elkaar te brengen en daarmee een waardevolle gemeenschapsdynamiek te creëren. Ongeacht achtergrond of situatie, biedt Stichting Thuisgekookt een kans om het verschil te maken in de buurt.

Specifiek in Purmerend zijn er talloze mensen die op zoek zijn naar een helpende hand in de keuken, vanwege leeftijd, gezondheid of andere beperkingen. Als reactie hierop nodigt Stichting Thuisgekookt nu jou uit om mee te doen.

Het gerecht voor verandering

Als thuiskok, neem je een unieke positie in. Dit vrijwilligerswerk houdt in dat je één of twee keer per week een gezonde maaltijd bereidt voor een buurtgenoot die extra ondersteuning kan gebruiken. Dit alles tegen de kostprijs van de ingrediënten, variërend tussen de drie euro en zes euro. Een culinaire daad van vriendelijkheid die niet alleen voeding biedt, maar ook een praatje en een moment van samenzijn.

Jouw inspanningen in de keuken hebben een directe impact op iemands welzijn. Thuiskok Renate benadrukt het gemak en de voldoening van dit werk: “Vrijwilligerswerk vanuit je eigen huis met iets wat je toch al elke dag doet: ideaal! Je kunt met weinig moeite iets betekenen voor een ander en het is makkelijk te combineren met je eigen werk- en gezinsleven.”

Eenvoudig proces

Hoe werkt het? Als je je aanmeldt als thuiskok, word je benaderd wanneer iemand in jouw buurt behoefte heeft aan een gezonde maaltijd. Het is aan jou om te beslissen of je op dat moment kunt helpen. Dit proces wordt volledig door de stichting beheerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de coördinatie.

Voordat er een vaste kookafspraak wordt gemaakt, vindt er altijd eerst een proefmaaltijd plaats. Hierbij kunnen beide partijen beoordelen of het klikt en of de maaltijd aan verwachtingen voldoet. Als de klik er is, kan er een regelmatige kookafspraak worden vastgesteld.

Kom in actie

Wil je de komende tijd iets extra’s betekenen voor jouw buurtgenoten? Meld je dan direct aan als thuiskok via de website thuisgekookt.nl/thuiskok of neem voor meer informatie contact op via 085 0608768.

Jouw culinaire bijdrage kan een verschil maken in het leven van iemand in jouw buurt, en samen met Stichting Thuisgekookt kan de kracht van een gedeelde maaltijd benut worden om een sterke lokale gemeenschap te creëren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.