14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendTwee Purmerenders krijgen twintig maanden celstraf voor gewelddadige poging tot beroving

Twee Purmerenders krijgen twintig maanden celstraf voor gewelddadige poging tot beroving

Twintig maanden celstraf voor gewelddadige poging tot beroving van Westzaans echtpaar Twee Purmerenders van 21 en 22 jaar oud zijn veroordeeld tot twintig maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor hun betrokkenheid bij een gewelddadige poging tot beroving van een ouder echtpaar uit Westzaan. Een derde verdachte kreeg achttien maanden cel opgelegd.

Deze veroordelingen volgden op een incident dat zich voordeed op 28 oktober van het afgelopen jaar. Tijdens het misdrijf werd een gps-tracker onder de auto van het slachtoffer geplaatst, en de auto van de vader van de derde verdachte werd gebruikt in het complot.

De rechtbank omschreef de poging tot diefstal met geweld als een uiterst ernstig feit en benadrukte “een grote mate van gewetenloosheid, opportunisme en brutaliteit” bij de daders. Een vierde verdachte, waarvan de indentiteit nog onbekend is, is nog voortvluchtig.

Geen klassieke woningoverval

Hoewel het geen klassieke woningoverval betrof, oordeelde de rechtbank dat deze zaak zwaarder bestraft moest worden dan een standaard straatroof vanwege de locatie van het misdrijf, namelijk de voortuin voor de voordeur. Het echtpaar uit Westzaan werd op die bewuste avond aangevallen nadat ze waren teruggekeerd van een avondje uit eten in Amstelveen.

In hun eigen voortuin werden ze geconfronteerd door drie mannen met bivakmutsen. Het echtpaar kreeg pepperspray in het gezicht gespoten en de man werd mishandeld. Een van de daders schreeuwde om het horloge van het slachtoffer, waarop de man zich verweerde. Uiteindelijk vluchtten de daders weg zonder buit.

In opdracht

De daders zouden de beroving in opdracht hebben uitgevoerd, omdat ze hadden vernomen dat het slachtoffer een Rolex horloge van honderdduizend euro droeg, gebaseerd op informatie van vage kennissen. Door een gps-tracker onder de auto van het echtpaar te plaatsen, konden ze het moment van de aanval nauwkeurig plannen. Het slachtoffer beweerde echter dat het horloge ‘slechts’ zevenduizend euro waard was.

De schadeclaim van in totaal meer dan zesduizend euro, waarvan 2100 euro smartengeld, is volledig toegewezen. De veroordeelden moeten niet alleen gevangenisstraffen uitzitten, maar ook de schadevergoeding aan hun slachtoffers betalen.

De uitspraak is in zijn geheel hier te lezen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.