15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendHoe het echt zit op de Albert Schweitzerlaan in Purmerend "soms een...

Hoe het echt zit op de Albert Schweitzerlaan in Purmerend “soms een lastige puzzel”

Purmerend – Dat het een gek tafereel is, lantaarnpalen in het parkeervak, erkend zelfs de gemeente Purmerend. Gelukkig is het maar een tijdelijke situatie, geeft een woordvoerder van de gemeente Purmerend aan.

Wat is er aan de hand? De riolering is vervangen en de straat anders ingericht. Daarom komen nieuwe lantaarnpalen op een andere plek, naast de parkeervakken. Die worden over 2 à 3 weken geplaatst. Zodra de nieuwe palen er staan worden de oude (die nu tegen de stoeprand aan staan) weggehaald en wordt de bestrating hersteld. 

Foto: Regio Purmerend

De planning van de werkzaamheden is soms een lastige puzzel, zegt de woordvoerder. “Het plaatsen van de nieuwe lantaarnpalen gebeurt over 2 à 3 weken pas. De rest van de werkzaamheden kon al eerder worden afgemaakt.”

Parkeerplaatsen

De Dr. Albert Schweitzerlaan was –  toen de foto’s zondag werden gemaakt – nog niet opengesteld. Omdat de parkeerplaatsen in de Albert Schweitzerlaan hard nodig zijn, heeft de gemeente Purmerend – zodra het kon – de parkeervakken in orde gemaakt. Zo kunnen de bewoners straks al wel in hun straat parkeren. Voor de veiligheid staan er reflecterende schildjes rondom de lantaarnpalen, zodat bestuurders ze goed kunnen zien, besluit de woordvoerder.

Foto: Gemeente Purmerend (een deel van de straat is vandaag opengesteld)

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.