14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeEvenementBlauwtongvirus zet streep door veetentoonstelling in Purmerend 

Blauwtongvirus zet streep door veetentoonstelling in Purmerend 

Het is een dikke domper voor liefhebbers van schapen, geiten, bokjes en koeien. Omdat er in Het Gooi het blauwtongvirus is uitgebroken, blijven verzorgers met hun geliefde geiten en schapen weg van de veetentoonstelling in Purmerend. “Omdat er dan alleen maar tien koeien staan, heb je niet de tentoonstelling die wij voorstaan”, zegt organisator Kees Oudewortel van Stichting Purmerend Marktstad. Daarom is het evenement op 14 september afgelast.

Het is volgens Kees begrijpelijk maar enorm zonde dat de geiten en schapenhouders wegblijven. “Het is van oudsher toch een traditie”, zegt hij tegen NH. Volgens Kees stond alles klaar om er een mooie dag van te maken. Leerlingen van het Horizoncollege zouden een terras opzetten waar ouderen uit verzorgingshuizen naartoe gebracht zouden worden, zodat ze een taartje konden eten en de tentoonstelling konden bezoeken.  “Maar dat gaat niet door, want er is niets te zien”, verzucht Kees. 

Op de veetentoonstelling komen liefhebbers met geiten en schapen en die willen het risico niet lopen dat de dieren besmet raken. Blauwtong is een virusziekte die vooral voorkomt bij herkauwers. De ziekte wordt overgebracht door de beet van knutten, een soort bloedzuigende mug. Vooral schapen worden er erg ziek van en kunnen erdoor komen te overlijden. Paarden zijn minder vatbaar voor de ziekte en daarom kan de kortebaandraverij diezelfde dag wel door gaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.