19.3 C
Purmerend
donderdag 11 juli 2024
HomePurmerendPurmerend bereidt zich voor op jaar van verkeersuitdagingen: A7-brugherstel in 2024

Purmerend bereidt zich voor op jaar van verkeersuitdagingen: A7-brugherstel in 2024

Purmerend – De wethouder van Mobiliteit in Purmerend, Coen Lageveen, heeft onlangs aangekondigd dat in 2024 ingrijpende herstelwerkzaamheden aan het A7-viaduct bij Purmerend zullen plaatsvinden. Dit nieuws volgt op maanden van zorgen over de structurele integriteit van de brug, die al sinds oktober vorig jaar zwaar vrachtverkeer heeft verboden. Het geplande herstel zal naar verwachting grote gevolgen hebben voor de verkeersafwikkeling in de stad en de omliggende dorpen.

Wethouder Lageveen informeerde de gemeenteraad van Purmerend over de aanstaande werkzaamheden en de impact die ze zullen hebben. Hij benadrukte dat Rijkswaterstaat van plan is om de brug herstelwerkzaamheden uit te voeren van februari tot en met november 2024. Daarnaast zal Rijkswaterstaat op 19 oktober van dit jaar een toelichting geven aan de gemeenteraad over de noodzaak en de details van de reparaties.

De reden voor de herstelwerkzaamheden is de ontdekking dat de brugdelen bij de oorspronkelijke bouw onvoldoende zijn bewapend, wat potentiële veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Om deze reden werd eerder al een gewichtsbeperking voor de brug ingesteld, waardoor zwaar vrachtverkeer werd omgeleid. Rijkswaterstaat heeft echter verzekerd dat de aanbesteding van het werk zal zorgen dat beide brugdelen niet tegelijkertijd worden afgesloten, zodat er geen volledige afsluiting van de A7 zal zijn.

Desondanks voorziet wethouder Lageveen aanzienlijke uitdagingen voor de verkeersafwikkeling in de stad en omliggende gebieden. Daarom heeft de gemeente extra ambtelijke capaciteit vrijgemaakt om de gevolgen van de werkzaamheden in kaart te brengen. Dit omvat onder meer het onderzoeken van de impact op gepland gemeentelijk infrastructuuronderhoud, evenementen in de regio, bouwprojecten in de stad, verkeersstromen door de Beemster, mogelijkheden voor het verbeteren van het openbaar vervoer en communicatiekansen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
20.6 °
17.8 °
67 %
4kmh
51 %
do
19 °
vr
15 °
za
18 °
zo
19 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.