14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendCOA en Van der Valk Hotel Purmerend overtreden vergunningsvoorwaarden

COA en Van der Valk Hotel Purmerend overtreden vergunningsvoorwaarden

Zuidoostbeemster – Op 1 september is er door de gemeente Purmerend een vergunning verleend voor wat betreft de tijdelijke noodopvang voor statushouders in het Van der Valk Hotel Purmerend in Zuidoostbeemster. Het hotel deed al een jaar dienst als tijdelijke noodopvang. Deze verlenging werd mogelijk gemaakt door een vergunning die in overleg met het COA door Van der Valk was aangevraagd.

Recente controles door de gemeente Purmerend hebben aan het licht gebracht dat de voorwaarden van de vergunning niet werden nageleefd, omdat naast statushouders ook asielzoekers in afwachting van hun procedure werden ondergebracht. De gemeente Purmerend geeft aan dat zij altijd begrip heeft getoond voor de uitdagende situatie waarin het COA zich bevindt met betrekking tot de opvang van mensen die naar Nederland zijn gevlucht, vooral in de huidige asielcrisis.

Recent overleg

In een recent overleg met het COA is afgesproken dat er de komende weken stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat de situatie in lijn is met de voorwaarden uit de vergunning en de eerder gemaakte afspraken. Het COA zal statushouders in het hotel blijven plaatsen en daarbij voorrang geven aan statushouders die aan de gemeente Purmerend zijn toegewezen, maar nog geen beschikbare woning hebben. Dit wordt gezien als een positieve stap in het vestigings- en integratieproces van de nieuwe bewoners van de gemeente Purmerend, aldus de gemeente.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.