21.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendBouw tijdelijke containerwoningen Waterlandlaan begonnen

Bouw tijdelijke containerwoningen Waterlandlaan begonnen

Purmerend – Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad, maar de bouw van de tijdelijke woningen op de voormalige locatie van het politiebureau aan de Waterlandlaan is toch begonnen. Vrachtwagens rijden af en aan en de eerste containers zijn inmiddels gestapeld.

De bouw van de tijdelijke woningen aan de Waterlandlaan liep eerder vertraging op door een geschil met de aannemer. De aannemer wilde de opdracht intrekken omdat de kosten voor de bouw enorm gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie. De rechter hield echter de aannemer aan de overeenkomst die met de gemeente Purmerend eerder was gesloten.

42 woningen

Het oorspronkelijke plan ging uit van 50 woningen, waarvan 25 voor vergunninghouders en 25 voor Purmerendse spoedzoekers. De woningen waren verdeeld over drie woonblokken variërend van 2 tot 4 bouwlagen. Een van de eerste discussiepunten met de aannemer betrof de vierde bouwlaag. Deze zou niet binnen het raamcontract passen.

Ondanks dat de gemeente Purmerend de vierde bouwlaag wel gerealiseerd wil hebben is, omwille van de voortgang, de opdracht aangepast en de vierde bouwlaag uit het plan verwijderd. Dit betekent concreet dat er 8 woningen minder gebouwd gaan worden.

Foto’s: Regio Purmerend

Dronebeeld: ADK

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Waarom containerwoningen plaatsen op een plek waar de Gemeente ook daadwerkelijk een appartementencomplex neer kan zetten?
    De Gemeente wilde ook (tijdelijke) containerwoningen destijds aan het Drontermeer neerzetten maar door weerstand van de bewoners is er toch een appartementencomplex gebouwd.
    Het kan dus wel maar de Gemeente moet willen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.9 °
19.4 °
71 %
3.6kmh
60 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.