17.3 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendBuitenzwembad 50% duurder dan begroot, kostenplaatje loopt op tot 9,5 miljoen

Buitenzwembad 50% duurder dan begroot, kostenplaatje loopt op tot 9,5 miljoen

Purmerend – Het langverwachte buitenzwembad in Purmerend blijkt aanzienlijk duurder uit te vallen dan aanvankelijk begroot. De kosten voor de bouw van het nieuwe hybride zwembad zijn met maar liefst 50% gestegen, waardoor het college van burgemeester en wethouders nu de gemeenteraad vraagt om een extra krediet van 3,5 miljoen euro beschikbaar te stellen. Hiermee lopen de totale kosten op tot maar liefst 9,5 miljoen euro, exclusief btw.

Ondermeer Stadspartij/BPP beloofde tijdens de verkiezingen een buitenzwembad te realiseren. In plaats daarvan wordt nu definitief ingezet op een zogenaamd hybride zwembad. Dit zwembad zal zes banen breed en 25 meter lang worden en is overdekt. Tijdens de zomermaanden kunnen de gevels van dit bad worden geopend, zodat bezoekers kunnen genieten van de ligweide met speeltoestellen.

Hoewel verwacht wordt dat het nieuwe zwembad extra bezoekers zal trekken, heeft het gemeentebestuur voorgesteld om af te zien van het realiseren van extra parkeerplaatsen. Ook zal er geen extra horecagelegenheid in het Leeghwaterpark worden gebouwd, in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan.

Beslissing door de gemeenteraad

De financiële gevolgen van deze veranderingen zijn nooit inhoudelijk besproken in de gemeenteraad. In 2022 probeerden de partijen VVD, GBP, D66, PVV en FvD dit te voorkomen door eerst een grondige discussie over de uitbreiding van het Leeghwaterbad te voeren voordat het in de begroting zou worden opgenomen. Dit voorstel werd echter verworpen door een meerderheid van de gemeenteraad.

Naar verwachting zal het eindrapport ‘Uitbreiden Leeghwaterbad’ in oktober of november van dit jaar worden besproken door de gemeenteraad. Tijdens deze bespreking zal duidelijk worden of de gemeenteraad akkoord gaat met het beschikbaar stellen van een extra krediet van 3,5 miljoen euro voor het hybride zwembadproject.

(Met dank aan Gemeente Belangen Purmerend voor de input)

Net binnen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. 3,5 miljoen extra nu en wellicht nog wat extra omdat alles duurder wordt.
  En laten we eerlijk zijn: dit is niet de enige tegenvaller.
  Denk aan SVP, het Waterlandkwartier etc.
  Wie gaat dit betalen?
  Ik ben bang dat de burger er weer voor op draait.
  De pluk-ze-methode van menig Gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,942FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.7 °
73 %
3.6kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.