15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeBeemsterTijdelijke uitbreiding van opvang voor gevluchte Oekraïners in Middenbeemster

Tijdelijke uitbreiding van opvang voor gevluchte Oekraïners in Middenbeemster

Middenbeemster – Sinds april vorig jaar heeft het voormalige gemeentehuis in Middenbeemster dienst gedaan als een cruciale opvanglocatie voor gevluchte mensen uit Oekraïne. De behoefte aan deze opvang is nog steeds dringend nodig. Op dit moment is de nood zelfs zo hoog dat er tijdelijk ongeveer 30 extra gevluchte mensen uit Oekraïne gehuisvest gaan worden.

Met locaties in Utrecht en Amsterdam die al overvol zijn, neemt de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland actie om deze urgente situatie aan te pakken, schrijft de burgemeester. “Er zullen tijdelijk 30 extra bedden worden gecreëerd in de bestaande opvanglocatie in Middenbeemster. Dit initiatief wordt opgezet als crisisnoodopvang, wat betekent dat het een tijdelijke uitbreiding is, in afwachting van het vinden van permanente opvangplekken elders.”

De Veiligheidsregio is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze crisisnoodopvang en samenwerken met de gemeente en maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat deze extra mensen zo goed mogelijk worden opgevangen.

In Middenbeemster worden nu ongeveer 75 Oekraïners opgevangen, voornamelijk moeders met kinderen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.