0.9 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeVrije tijdWat zijn leuke bestemmingen voor de kerstvakantie?

Wat zijn leuke bestemmingen voor de kerstvakantie?

De herfst is begonnen en dat betekent dat dat de kerstvakantie er ook weer snel aankomt. Vanuit Purmerend ben je zomaar bij Schiphol en daarom kun je gemakkelijk een reisje boeken in de kerstvakantie. Het is erg leuk om er even tussenuit te gaan en daarom vind je in deze blog wat inspiratie voor bestemmingen. Genoeg om uit te kiezen.

Bestemmingen in het buitenland

In de winter zijn er vele leuke bestemmingen, maar er zijn bepaalde bestemmingen extra leuk tijdens kerst. Neem je rains regenjas heren sale of lange regenjas dames waterdicht mee en je kunt genieten van de (koude) kerstsfeer.

  • Stockholm

Stockholm is in de winter een sprookjesachtige stad. De straten worden versierd met lichtjes en kerstbomen en in de oude binnenstad ervaar je de traditionele kerstsfeer. Er zijn ook diverse markten waar je leuke dingen kunt shoppen. 

  • Wenen

In Wenen zijn ieder jaar veel kerstmarkten. Mensen bezoeken de stad voor de kerstmarkten, de schaatsbanen en veel kraampjes die geschenken en heerlijk eten aanbieden.

  • Parijs

Parijs is een romantische bestemming en zeer populair voor stellen. Tijdens de kerstperiode is de stad nog magischer. De Eiffeltoren heeft allemaal lichtjes en je kunt genieten van allemaal Franse lekkernijen als pannenkoeken en warme chocolademelk. 

  • Lapland

Lapland is winterwonderland tijdens kerst. Als je een kerst met sneeuw wilt, dan moet je naar Lapland gaan. Bekijk rendieren, doe een husky-safari en spot het Noorderlicht.

  • Barcelona 

Wil je graag warme temperaturen tijdens kerst? Dan moet je naar Barcelona gaan. Spanje heeft niet veel kersttradities, maar er zijn wel veel versieringen in de stad. Een kerstsfeer en een heerlijk temperatuur. Wie wil dat nou niet? 

Kerstsfeer in Amsterdam

Voor een ultieme kerstsfeer hoef je niet per se met het vliegtuig weg. Je kunt ook gewoon naar Amsterdam gaan. Hier zijn ook genoeg activiteiten die je kunt ondernemen. Zo is het oostelijke deel van het Vondelpark altijd helemaal in de kerstsfeer. Er zijn kraampjes, verlichte komen, livemuziek, vreugdevuren en vooral veel gezelligheid. Op de Dam in Amsterdam staat elk jaar een ontzettend grote kerstboom. Heb je deze nog nooit gezien? Dan wordt het dit jaar tijd om de boom te bekijken. De boom is vaak ongeveer 65 meter hoog en versierd met duizenden LED-lichtjes. 

Er zijn in de stad ook diverse kerstmarkten die je kunt bezoeken. Zo is Sunday Market een van de populairste markten. Deze markt zit in het historische gasgebouw Westergas. Met kerst is de Sunday Market de Funky Xmas Market. Je kunt dan allerlei leuke dingen shoppen en helemaal in de kerstsfeer komen. Op ongeveer 30 minuten rijden van Amsterdam ligt Haarlem. Hier wordt in begin december een van de grootste kerstmarkten van Nederland gehouden. Erg leuk om eens een keer te bezoeken! 

Heb je nog geen plannen met kerst? Dan is een reisje een erg leuk idee. Blijf je liever in de buurt? Dan kun je in de kerststemming komen door kerstmarkten te bezoeken en gezellige dingen te doen met vrienden en familie. Voor liefhebbers van kerst is dit erg leuk! Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.9 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
2.2kmh
62 %
za
1 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.