5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeRegionaalGGD en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland slaan handen ineen voor gezamenlijk hoofdkantoor

GGD en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland slaan handen ineen voor gezamenlijk hoofdkantoor

Zaanstreek – GGD Zaanstreek-Waterland en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland slaan de handen ineen om samen te wonen in het gebouw aan het Prins Bernhardplein in Zaandam. Dit betreft de hoofdkantoorfuncties van beide organisaties. Voor de publieksfuncties van de GGD wordt naar een andere locatie in de buurt van Vurehout gezocht. Om dit te realiseren, hebben beide organisaties een business case opgesteld, waarin alle kosten en voordelen van deze beslissing zijn uitgewerkt.

Deze business case is onlangs besproken in een gezamenlijke vergadering van beide besturen op donderdag 12 oktober. Beide besturen, die van de GGD en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, hebben ingestemd met het voorleggen van de business case aan de gemeenteraden van de zeven gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland.

Kansen

Maaike Derksen, directeur van de GGD, is verheugd met de uitkomst en hoopt dat ze na december verder kunnen gaan met de voorbereiding van de verbouwing en verhuizing. Ze ziet kansen om samenwerking te versterken, zowel intern als met partners. Saskia van den Broek, directeur van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, voegt daaraan toe dat het nieuwe gebouw een inspirerende werkomgeving wordt, waar medewerkers flexibel kunnen werken, samenwerken en geconcentreerd (online) werken.

Gemeenteraden

Wat staat er nu te gebeuren? De gemeenteraden van de zeven gemeenten hebben nu 8 weken de tijd om te reageren met hun zienswijze. De Dagelijks Besturen zullen deze reacties bespreken voorafgaand aan de gezamenlijke vergadering van de Algemeen Besturen op 22 december 2023. Als daar een positief besluit wordt genomen, zullen de verbouwing en verhuizing van de GGD naar het Prins Bernhardplein in gang worden gezet.

Bij een bestuurlijk akkoord op 22 december 2023 kunnen beide organisaties beginnen met aanbestedingen voor het ontwerp en de verbouwing, met als doel om halverwege 2025 samen te wonen op het Prins Bernhardplein.

Waarom samen wonen?

De beslissing om samen te gaan wonen komt voort uit de behoefte aan modernere kantoren die passen bij de organisaties als netwerkorganisaties en moderne werkgevers. Ook speelt de noodzaak tot renovatie en bestemmingswijziging van de locatie Vurehout een rol. De gemeente Zaanstad heeft plannen om daar woningen te bouwen.

De nieuwe locatie op het Prins Bernhardplein zal een moderne en flexibele werkomgeving bieden die samenwerking en geconcentreerd werken stimuleert. Ten slotte verwachten beide organisaties door deze samenwerking elkaar te versterken, met voordelen voor de bedrijfsvoering.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.