14.4 C
Purmerend
dinsdag 9 april 2024
HomePurmerendHistorische waterpomp keert terug naar Purmerend's Kaasmarkt in 2024

Historische waterpomp keert terug naar Purmerend’s Kaasmarkt in 2024

Purmerend – In 2019 deed voormalig wethouder Eveline Tijmstra een oproep aan inwoners om met ideeën te komen om historische elementen te behouden of terug te plaatsen in de stad. Dit initiatief heeft er voor gezorgd dat de historische waterpomp, die van circa 1630 tot 1940 op de Kaasmarkt heeft gestaan, in het voorjaar van 2024 terugkeert in het straatbeeld van Purmerend.

Dit idee werd voorgesteld door Vereniging Historisch Purmerend (VHP) en werd positief ontvangen en opgenomen in het programma binnenstad door de gemeente. Het brengen van een historische waterpomp terug naar de binnenstad heeft zowel visuele aantrekkingskracht als gezondheidsvoordelen voor inwoners als doel. Kraanwater drinken is niet alleen gezond, maar ook milieuvriendelijk.

Kaasmarkt

De gemeente heeft de afgelopen periode, binnen het programma binnenstad, nauw samengewerkt met VHP om de historische waterpomp terug te brengen. Hierbij zijn ontwerptekeningen gemaakt, de locatie vastgesteld en is er zelfs een watermeterput aangelegd op de Kaasmarkt. Om de locatiekeuze te betrekken bij alle belanghebbenden, is de waterpomp opgenomen in de ontwerpen voor de vergroening van de binnenstad.

Duit in het zakje door VHP

De financiering is ook een gezamenlijke inspanning, waarbij VHP een aanzienlijk bedrag van €20.000 beschikbaar heeft gesteld voor de realisatie van de waterpomp, en het VSB Fonds Beemster een genereuze bijdrage van €5.000 heeft toegezegd. Dankzij deze gulle giften wordt het mogelijk om de historische waterpomp terug te brengen in het straatbeeld.

Met grote verwachtingen wordt er uitgekeken naar het voorjaar van 2024, wanneer de historische waterpomp feestelijk in gebruik zal worden genomen, waarmee een stukje rijke geschiedenis van Purmerend weer tot leven komt in het hart van de stad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,870FansLike
2,542VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
81 %
4kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
12 °
vr
17 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.